Kanādas un Krievijas izlases iekļūst PČ pusfinālā (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kanādas izlases hokejisti
Kanādas izlases hokejisti Foto: AFP/SCANPIX

Kanādas hokeja izlase ceturtdien dramatiskā stilā sasniedza Slovākijā notiekošā pasaules čempionāta pusfinālu, kurā iekļuva arī Krievija.

Košicē kanādieši ar rezultātu 3:2 (0:1, 1:1, 0:1, 0:1) papildlaikā uzvarēja Šveici, neizšķirtu panākot vien 0,4 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Kanādas izlasei divreiz precīzs bija Marks Stouns, bet vienreiz izcēlās Deimons Seversons, kamēr Šveices labā vārtus guva Svens Andrigeto un Niko Hišīrs.

Pagājušā gada sudraba medaļas ieguvēji šveicieši pretiniekus pārsteidza ar gūtiem vārtiem periodu izskaņās. Pirmajā trešdaļā minūti līdz beigām precīzi meta Andrigeto, bet otrajā periodā, trīs sekundes līdz beigām, ar vārtu guvumu izcēlās talantīgais Hišīrs. Kanādieši trešo trešdaļu uzsāka iedzinējos ar 1:2 un līdz pat pēdējai sekundei nespēja panākt izlīdzinājumu, tomēr četras desmitdaļas līdz spēles beigām pēc atkārtota metiena precīzs bija Seversons.

Tas nozīmēja, ka abām komandām būs jāaizvada desmit minūšu papildlaiks, katrai spēlējot ar trim laukuma spēlētājiem. Šveice acīmredzami nebija gatavi šādam spēles pavērsienam, un Stouns papildlaika vidusdaļā spēja precīzi pielabot ripas lidojumu no vārtu priekšas, izcīnot neticamu uzvaru Kanādas valstsvienībai.

Kanāda A apakšgrupā septiņās spēlēs svinēja sešas uzvaras un ieguva pirmo vietu, kamēr Šveice B apakšgrupā bija ceturtā. Kanādiešiem šajā mačā bija jāiztiek bez uzbrukuma līdera Antonī Mantā, kurš šajā turnīrā guvis septiņus vārtus.

Abas izlases pērn tikās pusfinālā, ar 3:2 uzvarot šveiciešiem, kuri vēlāk finālā zaudēja zviedriem. 26 pasaules čempiones titulu īpašniece Kanāda allaž tikusi pirmajā astotniekā, bet pusfinālā spēlējusi četrus gadus pēc kārtas. Tikmēr Šveice ir divkārtēja vicečempione, pie sudraba tiekot 2013.gadā un pērn.

Kanāda pusfinālā tiksies ar Somijas un Zviedrijas spēles uzvarētāju, kuras savstarpējo cīņu aizvadīs plkst. 21.15 pēc Latvijas laika.

Savukārt Bratislavā cīņā par pusfinālu Krievija ar 4:3 (2:0, 0:1, 2:2) pārspēja pagājušā gada bronzas medaļniekus ASV izlasi.

Uzvarētāju rindās lielisku sniegumu demonstrēja aizsargs Ņikita Sergačovs un uzbrucējs Ņikita Gusevs, abi divreiz rezultatīvi asistēja, kā arī vienreiz izcēlās ar vārtu guvumu. Tikmēr ASV labā precīzi meta Breidijs Šejs, Alekss Debrinkats un Noa Henefins.

Uzvarētāji spēli iesāka ļoti pārliecinoši, kad otrajā minūtē pirmos vārtus guva Gusevs, bet pirmā perioda otrajā pusē Sergačovs panāca 2:0. Otrajā trešdaļā ASV atguva vienus vārtus un uz ģērbtuvēm devās ar minimālu deficītu 2:1. Tāpat kā iepriekšējos periodos arī noslēdzošā trešdaļa turpinājās ar atklātu hokeju, kurā abas komandas bieži uzbruka pretinieku vārtiem. Krievija perioda sākumā ātri izcēlās ar precīzu metienu, tomēr ASV 46.minūtē iemeta otros vārtus panākot 3:2.

Vairāk bīstamu momentu bija Krievijas izlasei, kura regulāri spēja sev izkārtot skaitlisko pārsvaru, uzbrūkot ASV vārtiem. Spēles 47.minūtē ar ātriem atbildes vārtiem izcēlās Mihails Grigorenko, panākot 4:2. Amerikāņi divas minūtes līdz spēles beigām panāca 4:3, tomēr turpinājumā vēl vienus vārtus neguva, līdz ar to par medaļām tā šogad necīnīsies.

Krievija B apakšgrupā uzvarēja visās spēlēs un bija pirmā, kamēr amerikāņi palika ceturtie A grupā. Iepriekšējā mačā savainojumu guva viens no ASV līderiem Dilans Larkins, kurš ceturtdaļfināla spēlē nepiedalījās.

Kopš 1992.gada piecus čempiontitulus izcīnījusī Krievija astotniekā ir bijusi vienmēr no 2005.gada, bet pērn krievi apstājās ceturtdaļfināla. Tikmēr divkārtējie pasaules čempioni amerikāņi ceturtdaļfinālā spēlējuši allaž kopš 2011.gada, šajā laikā izcīnot trīs bronzas medaļas, tajā skaitā arī pērn.

Krievija pusfināla spēlē spēkosies ar Čehijas un Vācijas spēles uzvarētāju. Šī spēle paredzēta šovakar plkst. 21.15 pēc Latvijas laika.

Uz augšu