ES Tiesa patur spēkā lēmumu par 300 000 eiro piedzīšanu no Lepēnas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Eiropas Savienības (ES) Tiesa paturējusi spēkā lēmumu, ar kuru Francijas galēji labējās Francijas Nacionālās apvienības līderei Marinai Lepēnai piespriests atmaksāt gandrīz 300 000 eiro, ko viņa izmaksājusi vienam no palīgiem neatbilstoši Eiropas Parlamenta (EP) noteikumiem.

Luksemburgā bāzētā tiesa noraidījusi bijušās EP deputātes Lepēnas apelāciju, liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā nonākusī tiesas lēmuma kopija.

Tiesa paturējusi spēkā ES Vispārējās tiesas 2018.gada jūnijā pieņemto lēmumu, ar kuru tika apstiprināts EP lēmums piedzīt no Lepēnas gandrīz 300 000 eiro.

Šāds lēmums tika pieņemts pēc Pretkorupcijas biroja (OLAF) izmeklēšanas, kurā tika secināts, ka nauda no 2010.gada līdz 2016.gadam izmaksāta Lepēnas palīgam, kas esot nodarbojies ar partijas lietām, nevis pildījis ar EP darbu saistītus uzdevumus.

EP norādīja, ka Lepēna nav spējusi sniegt pierādījumus, ka asistenta veiktais darbs būtu bijis saistīts ar viņas mandātu EP.

EP sāka ieturēt daļu no Lepēnas atalgojuma, taču 2017.gadā viņa nolika EP deputātes mandātu, un viņa ir tik zemu Nacionālās apvienības vēlēšanu sarakstā, ka diez vai atgriezīsies EP.

Lepēna svētdien paziņoja, ka viņas tiesības šajā lietā ir klaji pārkāptas, un solīja vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu