"Saskaņa" piedzīvojusi pamatīgu reitinga kritienu (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ja Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas notiktu maija vidū, tad Latvijā līderpozīcijā būtu nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Jaunā Vienotība" (JV), bet "Saskaņa", lai gan ieņem trešo vietu, piedzīvojusi pamatīgu reitinga pazemināšanos, šodien vēsta laikraksts "Latvija Avīze", atsaucoties uz socioloģisko pētījumu aģentūras "Factum" datiem.

VL-TB/LNNK aptaujā ieņem pirmo vietu, jo par minēto partiju balsotu 17,1% respondentu, līdz ar to partijai tas garantētu iegūt divas EP deputātu vietas. Salīdzinot ar aprīļa vidu partija piedzīvojusi kāpumu par 3,3 procentpunktiem.

Savukārt otro vietu ar 16,1% ieņem JV, kas tai ļautu EP iegūt vienu deputāta vietu. Trešajā vietā ir partija "Saskaņa", kura aprīļa vidū ar 19,9% lielu atbalstu ieņēma pirmo vietu, bet maija vidū atbalsts tai noslīdējis līdz 14,3%, tādējādi partijai garantējot vienu vietu EP.

Tālāk ar 10,4% lielu atbalstu seko "Attīstībai/Par", par Jauno konservatīvo partiju balsotu - 9,5%, Zaļo un zemnieku savienību - 9,3%, bet partiju "Progresīvie" - 7,1%, tādējādi visām partijām iegūstot vienu vietu EP.

Tiek izteiktas prognozes, ka par vienu vietu EP varētu arī pacīnīties vēl divas partijas, proti, "Latvijas Krievu savienība", kuru aptaujā atbalstīja 4,8% respondentu, kā arī Latvijas Reģionu apvienība ar 4,6% lielu atbalstu.

Savukārt viena no valdību veidojošajām partijām - "KPV LV" - aptaujā ieguvusi 3% atbalstu, līdz ar to nepārvar nepieciešamo 5% barjeru EP deputāta mandāta iegūšanai.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu