Tiesa liek kompensācijā Džefrijam Rašam izmaksāt vēl 1,96 miljonus dolāru

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ar "Oskara" balvu godalgotajam austrāliešu aktieriem Džefrijam Rašam pēc uzvaras tiesas procesā pret Sidnejas tabloīdu lietā par publikācijām, kurās viņš bija apsūdzēts nepiedienīgā seksuālā uzvedībā, kompensācijā piešķirti vēl 1,96 miljoni Austrālijas dolāru (1,21 miljons eiro).

Pagājušajā mēnesī Sidnejas Federālās tiesas tiesnesis Maikls Vignijs atzina, ka Rašs vairākās 2017. gada publikācijās apmelots un piesprieda viņam izmaksāt vispārējās kompensācijās, kā arī kompensācijās par nodarījumu vainu pastiprinošos apstākļos 850 000 dolāru.

Ceturtdien tiesnesis piesprieda aktierim izmaksāt vēl 1,96 miljonus dolāru par pagātnē negūtajiem ienākumiem un ekonomisko iespēju zaudēšanu nākotnē, ņemot vērā publikāciju ietekmi uz viņa reputāciju.

Kopumā 2,8 miljonu dolāru kompensācija ir lielākā summa, kas lietā par apmelošanu Austrālijā piespriesta vienam cilvēkam,

vēsta Austrālijas raidorganizācija ABC.

Rašs bija iesūdzējis tiesā Rupertam Mērdokam piederošo Austrālijas laikrakstu "The Daily Telegraph" saistībā ar publikācijām, kurās bija apgalvots, ka viņš uzmācies un nepiedienīgi pieskāries aktrisei, ar kuru viņš bija piedalījies "Karaļa Līra" iestudējumā 2015. un 2016. gadā.

Tiesnesis jau aprīlī publikācijas raksturoja kā "bezatbildīgas sensāciju žurnālistikas vissliktākos paraugus" un norādīja, ka Raša apsūdzētājai aktrisei Erinai Džīnai Norvilai ir "tendence uz pārspīlējumiem un izpušķojumiem".

Kā ceturtdien sacīja Raša advokāte Sū Hrisantu, Rašs sākotnēji piedāvājis izlīgumu, sagaidot atvainošanos un 50 000 dolāru lielu kompensāciju, tomēr no laikraksta īpašniekiem nav saņēmis nekādu atbildi.

Laikraksts spriedumu apmelošanas lietā solījis pārsūdzēt, sakot, ka tiesneša uzvedība procesa gaitā "rada bažas par neobjektivitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu