Viļņas lidostas modernizācijā četru gadu laikā plānots ieguldīt 130 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Nākamo četru gadu laikā Lietuvā lielākās lidostas - Viļņas lidostas - paplašināšanā un rekonstrukcijā tiks investēti apmēram 130 miljoni eiro, liecina Lietuvas valsts lidostu operatora "Lietuvos oro uostai" publiskotais finanšu pārskats.

Pēc pārskatā sniegtās informācijas, valstij piederošais trīs lidostu operators šajā laikā apgrozījumu plāno kāpināt par apmēram 43% - līdz 63 miljoniem eiro.

Tiek prognozēts, ka 2019.-2022. gadā "Lietuvos oro uostai" peļņas pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) marža pieaugs līdz 45-56% no 40% pērn.

"Viļņas lidostas esošā infrastruktūra nav piemērota esošajai pasažieru plūsmai un neatbilst minimālajiem pasažieru pieredzes standartiem, kas ir izšķiroši, ja Lietuva vēlas paplašināt savu pieejamības karti, piesaistot jaunas lidsabiedrības, sākot jaunus maršrutus, kā arī saglabājot pasažieru skaita pieauguma potenciālu," lasāms kompānijas 2018.gada pārskatā.

Pērn sākto Viļņas lidostas rekonstrukciju plānots turpināt līdz 2022.gadam. Tā ietver pasažieru termināļa paplašināšanu ziemeļu virzienā, ziemeļu perona paplašināšanu un jauna VIP termināļa būvniecību.

Pēc lidostas modernizācijas tā spēs uzņemt 2400 pasažierus stundā un 7,5 miljonus pasažieru gadā salīdzinājumā ar 4,9 miljoniem pasažieru, ko lidostā apkalpoja pērn.

Turklāt līdz šā gada beigām plānots pabeigt daudzstāvu autostāvvietu Viļņas lidostā, kur atradīsies automašīnu nomas centrs, elektrisko automašīnu uzlādes stacijas un citi pakalpojumi.

"Lietuvos oro uostai" apgrozījums pērn sasniedza nepilnus 44 miljonus eiro, kas ir par 32,9% vairāk nekā 2017.gadā. Lielākā daļa ieņēmumi jeb 29,4% bija no lidostas darbības, kas bija par 34,2% vairāk nekā gadu iepriekš. Kompānijas peļņa pērn bija vairāk nekā trīs reizes lielāka nekā gadu iepriekš un sasniedza 8,4 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu