Haizivs spuru zupa un "Fendi" poda brille. Privāto lidmašīnu stjuartes par klientu untumiem (1)

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram

Privātie lidojumi ir ekstra, ko bauda bagātie un slavenie - pasaules veiksmīgākie uzņēmēji, oligarhi, karaliskās ģimenes un slavenības. Divas privāto lidmašīnu stjuartes raidorganizācijai CNN pastāstījušas par savu darba dienu.

Privāto lidojumu stjuartes nav tikai viesmīles lidmašīnā - viņām bieži jāveic arī bārmeņa, apkopējas, personīgā asistenta, suņu aukles un pat pasākumu plānotāja pienākumus.

Stjuarte Kimberlija Bentone industrijā strādā jau deviņus gadus. Šādu profesiju viņa izvēlējās tāpēc, ka esot vilinājusi iespēja apceļot pasauli. Līdz šim viņa pabijusi 130 pasaules valstīs.

Viņa norāda, ka VIP lidojumu klienti esot ļoti prasīgi. "Viņi gaida daudz personiskāku pieeju," skaidro 32 gadus vecā Bentone. "Tev jāzina, ko un kad viņi grib. Tie var būt tādi sīkumi kā "Nespresso" kafija, tikko kā viņi iekāpj lidmašīnā, pacelts kāju balsts vai laikraksta "Sunday Times" numurs, kas viņus jau gaida."

Viņa stāsta, ka lidmašīnā nācies rīkot gan dzimšanas dienas ballītes, gan koncertu "afterpārtijus" turnejā esošām grupām.

"Popgrupas, karaliskā ģimene, miljonāri, miljardieri, mantinieces," savus klientus raksturo Bentone. "Esmu lidojusi ar daudziem cilvēkiem, ko var redzēt televīzijā. Dažreiz gadās mazliet sanervozēties, bet šādā darbā saproti, ka viņi ir tādi paši cilvēki kā visi citi."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can’t thank enough all of you who got inspired by my story on @cnn ! My #flightattendant confessions are now circulating all around the world! Your messages and love are highly appreciated! After 13 years in the skies, 6 years in the blogging community and 3 years as an aviation entrepreneur, I can say one thing: DO WHAT YOU LOVE and do it non-stop ❤️ Success will eventually follow!. :: Thank you so much @biancabritton for the story! —————————————————————————— #Maryhop #vipflightattendant #vipjet #flyprivate . . . . . . . . #aviationlovers #cabincrew #vipfa #flightattendants #crewlife #gulfstream #vipjet #lifestyle #flyprivate #businessaviation #travel #travelgram #luxurytravel #traveler #worldtraveler #ladytravel #crew #jet #flightattendantlifestyle #plane #skyporn #gulfstream550 #flyprivate #privateaviation #gulfstreamlovers

A post shared by ➵ M A R Y H O P ➵ #TRAVELGIRL (@marykalymnou) on

Mērija Kalimnou par stjuarti strādā 13 gadus. Viņai ir augsta ranga starptautiskā klientūra - karalisko ģimeņu locekļi, valstu galvas, uzņēmumu vadītāji un slavenības. 

Viņa pieredzējusi, ka pasažieri lidmašīnā ienes eksotiskus papagaiļus, dārgakmeņus, vairākus desmitus iepirkumu maisiņu un pat ieročus. Dažreiz - pat mirušos.

"Savas karjeras laikā trīs reizes esmu pieredzējusi to, ka lidmašīnā ir miris cilvēks - no dārga koka un zelta veidots zārks bagāžas nodalījumā," viņa atminas. "Visi trīs bija ļoti pazīstami vīrieši, kuri devās pēdējā luksusa lidojumā savā mūžā."

Kalimnou norāda, ka VIP stjuartes darbs prasa lielu uzņēmību un tā dēļ nākas daudz ko ziedot. "Tam nepieciešama liela pacietība, spēja pielāgoties un, protams, augsts pašvērtējums," viņi stāsta. "Klienti un uzņēmums pieprasa visaugstākā līmeņa apkalpošanu, tāpēc jābūt gatavam un spējīgam sniegt vislabāko, ko vari dot."

Citādi darbu varot zaudēt. "Katra var apgūt šo darbu, bet tikai nedaudzas izcelsies. Nepietiek ar to vien, ka esi profesionāla, - tev jābūt arī neatkārtojamai," padomu dod Kalimnou.

"Tevi ātri var nomainīt kāda cita - jaunāka, glītāka, gudrāka, spējīgāka pielāgoties," viņa skaidro. "Jau no pirmās dienas zināju, ka man jābūt kā sūklim, lai izdzīvotu šajā industrijā."

Mazajās, ekskluzīvajās privātajās lidmašīnās bieži vien strādā tikai viena stjuarte. Tādā gadījumā pirms lidojuma jāorganizē tāda ēdināšana, kādu klients vēlas. Bentone stāsta, ka daži klienti esot pieticīgi un prasot tikai vienkāršas uzkodas, savukārt citi vēlas lidmašīnā sarīkot īstu banketu vai lielu maltīti visai ģimenei.

Kalimnou stāsta, ka reiz kāds klients pēdējā brīdī pieprasījis lidojuma laikā pasniegt haizivs spuru zupu. Tas bija ārkārtīgi sarežģīts uzdevums, jo reti sastopamo ēdienu drīkst pasniegt tikai sertificēti restorāni, kurus parasti vajag brīdināt vismaz 48 stundas iepriekš. Galu galā viņai izdevās eksotisko maltīti sagādāt, izmantojot gadu gaitā nodibinātos kontaktus. Tomēr viesi tobrīd jau bija pārdomājuši un labāk gribēja ēst burgerus, ko bija nopirkuši pa ceļam uz lidostu.

Bentone atklāj, ka reiz esot strādājusi ar zīda tepiķiem rotātā privātajā lidmašīnā, kurā tualetes poda "brilli" darinājis itāļu luksusa klases zīmols "Fendi".

Kāda "Formula 1" braucēja privātajā lidmašīnā lielākā daļa interjera esot veidota no oglekļa šķiedras. "Salons bija ļoti dārgs, viss tajā bija veidots no oglekļa šķiedras un melnas ādas," stāsta Bentone.

VIP lidmašīnu stjuartēm nav noteikta formastērpa. Taču kāda kolēģe Bentonei esot stāstījusi, ka klients viņai licis pa salonu pārvietoties zīmola "Louboutin" apavos. Vairumam klientu gan nav īpašu prasību attiecībā uz izskatu.

Tomēr darbam ir savas ēnas puses. Dzīve ir "uz pastāvīgas pauzes", to raksturo Bentone. Stjuartes bieži vien nezina, kur atradīsies tuvāko divu dienu laikā, un dažkārt bez brīvdienām jāstrādā pat divas nedēļas.

Bentone stāsta, ka privāto lidmašīnu stjuartes nopelna no 150 līdz 450 sterliņu mārciņām (no 170 līdz 510 eiro) dienā. Samaksa atkarīga no uzkrātās pieredzes un pārrunām ar darba devēju.

"Nav noteiktas algas," viņa piebilst. "Katrs cīnās pats par sevi."

Viņa stāsta, ka parasti nesaņemot dzeramnaudu, bet dažkārt viņai pasniegtas dārgas dāvanas, piemēram, ekskluzīva rokassomiņa. Tomēr visvairāk viņai savā darbā patīkot tas, ka var ceļot uz dažādām zemēm.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu