Ātri paveicami brīvdienu darbi, kas atsvaidzinās visu mājokļa atmosfēru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Klāt ir brīvdienas, kas dažiem nozīmē ilgu laiskošanos dīvānā un sauļošanos televizora ekrāna izstarotajā gaismā, bet citiem - aktīvu atpūtu tā mājās, tā pie dabas krūts. Lūk, daži sīki un ātri paveicami darbi, kas acumirklī izmainīs mājokļa kopējo atmosfēru. 

Iztīri un izmazgā terasi 

Dārzs izskatīsies acumirklī svaigāks un tīrāks, ja to kārtīgi izslaucīsi un izmazgāsi. Liec lietā augstspiediena tīrītāju vai dārza šļūteni ar augstspiediena uzgali. Terases attīrīšana acumirklī dārzu padarīs vizuāli svaigāku un tīrāku. Ja ir motivācija, pēc terases attīrīšanas koka grīdas īpašniekiem to ir vērts arī nolakot ar darvas eļļu - tā pasargā kokmateriālu no pelējuma, mitruma, sūnām un netīrumiem. 

Foto: Pixabay

Nomazgā dārza mēbeles

Notīri putekļus, ziedputekšņus un putnu atstātos zīmogus - tīras mēbeles teju vai aicinās iziet ārā un pabaudīt laiku pagalmā vai dārzā. Ja dārzs nav opcija - attīri ēdamistabas krēslus vai notrauc putekļus no skapju augšām un citām mēbelēm. 

Piekarini gaismas virtenes

Padari dārzu par maģisku pasaku zemi - iekarini tajā āra gaismu virtenes vai ar tām izrotā balkonu vai terasi. Ja šāda opcija nepastāv, izmanto gaismu virtenes, lai izrotātu gultas galvgali, kādu tukšāku sienu vai palodzi - lampu virtenes jau pēdējos gados nav  tikai  Ziemassvētku dekors vien.  

Foto: Unsplash

Papildini interjeru ar augiem vai izmet vecos

Augi spēj darīt brīnumus - par to pārliecināsies ikviens, kas izmēģinās istabu papildināt ar dekoratīviem telpaugiem skaistos puķupodos. Izvēlies neparastu krāsu augus vai zaļumus ar unikālām lapām vai ziediem. Ļaujies fantāzijas lidojumam - izkārto augus dažādos augstumos, izmēģini dažādus novietojumus, piemēram, piekarini tos. 

Pārkrāso puķupodus

Liec lietā vienojošu puķupodu elementu - krāsu. Izmanto aerosola krāsu vai tāfeles krāsu un pārkrāso puķupodus vai radi tiem neparastu dizainu ar pašu zīmētiem motīviem. Vienādi puķupodi radīs acīm redzamas pārmaiņas, taču šī nianse neprasīs daudz laika un pūļu.  

Foto: Pixabay

Pārkrāso nelielas mēbeles vai dekorus ar aerosola krāsu

Līdzīgi vari rīkoties ar nelielām mēbelēm, piemēram, soliem, dārza galdiņiem, naktsskapīšiem, lampu statīviem vai rotu lādītēm. Nopūt dekorus vai nelielas mēbeles ar aerosola krāsu un radi pavisam jaunas mēbeles izskatu. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu