Kā Lietuvā filmēja episko katastrofas seriālu "Černobiļa"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Seriāla "Černobiļa" filmēšana Viļņā
Seriāla "Černobiļa" filmēšana Viļņā Foto: 15min.lt

LMT mājas viedtelevīzijā ar lieliem panākumiem tiek demonstrēts kompānijas HBO seriāls "Černobiļa" (Chernobyl), kas vēsta par 1986. gada Černobiļas kodolkatastrofu. Liela daļa filmas tapusi tepat kaimiņos - Lietuvā – Viļņā, Kauņā u.c. Mūsu kolēģi no portāla "15min.lt" dalījušies ar fotogaleriju no filmēšanas procesa, kas ilga sešas nedēļas. Aplūko bildes! 

Seriālā britu aktieris Džareds Heriss (Jared Harris) atveido padomju zinātnieku Valēriju Legasovu, kuram Kremlis uzdevis izmeklēt notikušo katastrofu. Seriāla režisors savukārt ir Johans Renks (Johan Renck), kurš atbildīgs par seriālu “The Black Panthers” un pirmajām divām video vietnes "Netflix" seriāla “Bloodline" sērijām. Intervijā "15min.lt" viņš atklāja, ka seriāls ir viņa vērienīgākais projekts.

"Esmu ļoti laimīgs būt šeit... Gan Kauņā, gan Viļņā ir ļoti labas vietas filmēšanai. Abas pilsētas ir atšķirīgas, ar savu raksturu. Esmu ļoti apmierināts ar vietējo komandu - tā ir talantīga un profesionāla,"

viņš stāsta par pieredzi Lietuvā. 

Foto redzamie autobusi izmantoti masu evakuēšanas kadriem.

Foto: 15min/Lukas Balandis

Filmēšana notika Viļņas Fabijonišķu mikrorajonā, kas visvairāk atgādina Pripjatu - pilsētu, kas tieši cieta no kodolkatastrofas. Pilsētā, kuras otrs neoficiāls nosaukums ir Atompilsēta (Aтомгород), dzīvoja galvenokārt Černobiļas AES darbinieki. Līdz 1986. gada kodolkatastrofai tajā dzīvoja aptuveni 50 000 iedzīvotāju. 1986. gada 26. aprīlī pulksten 1:23 notika lielākā tehnogēnā katastrofa cilvēces vēsturē, kā rezultātā pilsētu nācās evakuēt radioaktīvā piesārņojuma dēļ. Pirms atomelektrostacijas avārijas Pripjata bija augoša pilsēta ar attīstītu infrastruktūru.

Seriāla režisors Johans Renks (Johan Renck)
Seriāla režisors Johans Renks (Johan Renck) Foto: 15min/Lukas Balandis

Seriāla reklāmas rullītis. 

Aktieris Džareds Heriss (plašāk pazīstams pēc profesors Moriartija lomas) arīdzan filmējies Lietuvā, tiesa, viņš atzinis, ka vietējie viņu uz ielas nav atpazinuši, kas ļāvis viņam koncentrēties uz savu tekstu.

Džareds Heriss
Džareds Heriss Foto: 15min/Lukas Balandis

Foto: Kā Lietuvā filmēja episko katastrofas seriālu "Černobiļa".

 

Raksts tapis sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu