Ekspertu prognoze: kura komanda uzvarēs PČ hokejā? (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokejs - slidas un ripa (ilustratīvs attēls)
Hokejs - slidas un ripa (ilustratīvs attēls) Foto: EPA/Scanpix

Nedēļas nogalē Slovākijā notiks izšķirošās spēles cīņā par medaļām 2019. gada pasaules hokeja čempionātā. TVNET sazinājās ar pieredzējušajiem hokeja pazinējiem - žurnālistiem Jāni Matuli un Anatoliju Kreipānu, kuri dalījās ar savu prognozi par gaidāmo maču rezultātiem.

Sestdien, 25. maijā, pusfināla spēles:

  • Krievija - Somija (plkst. 16.15)
  • Kanāda - Čehija (plkst. 20.15)

Svētdien, 26. maijā, cīņa par medaļām:

  • spēle par bronzas medaļām (plkst. 16.45)
  • pasaules čempionāta fināls (plkst. 20.15)

Jānis Matulis

"Krievija uzvarēs pusfinālā. Viņu zvaigznes ir saspēlējušās. Piepildījās mana prognoze, ka ceturtdaļfinālā Somija pārspēs Zviedriju, bet tālāk pusfinālā somi zaudēs," prognozē Matulis.

"Otra pusfināla pāri it kā favorīti ir Kanādas hokejisti, bet man patīk čehu uzbrukums un nosvērtība - viņi gaida savu momentu un parasti to arī sagaida. Vai tas izdosies arī šoreiz?"

"Iepriekšējos sešus gadus čehi nav tikuši pie medaļām (2014. un 2015. gadā 4. vieta). Man liekas, ka arī šoreiz viņi netiks augstāk par to vietu, kurā viņi ir nokļuvuši šobrīd," uzskata Matulis.

Artis Ābols un Jānis Matulis
Artis Ābols un Jānis Matulis Foto: Ekrānšāviņš no Bites video

"Manuprāt, fināls būs Krievija - Kanāda. Artis Ābols teica, ka Krievija ir meistarīgākā komanda šajā čempionātā. Nemēģināšu viņam iebilst."

Pieredzējušais hokeja žurnālists šajā pavasarī piedzīvoja zīmīgu jubileju - viņam šis bija 30. pasaules čempionāts, kuru viņš apmeklēja klātienē.

"Iepriekš likās, kas šis bija 31., bet saskaitīju precīzi - tomēr 30. čempionāts. 22 čempionāti ar Latvijas izlasi elites divīzijā, pirms tam četri B un C grupās, kā arī četri PSRS laikos." 

Anatolijs Kreipāns

"Ņemot vērā aizvadītās spēles un turnīra statistiku, Krievija ir favorīte cīņā par titulu. Domāju, ka finālā spēlēs Krievija un Kanāda, bet var gadīties visādi. Šķita, ka Zviedrijas hokejisti būs pusfinālā, bet tomēr viņi zaudēja Somijai," sacīja Kreipāns.

"Amerikāņi pierādīja - ja ne apturēt, vismaz piebremzēt Krievijas izlasi var. Objektīvi vērtējot, viņiem ir visspēcīgākais sastāvs. Tomēr ne vienmēr uzvar tie, kuriem ir spēcīgākais sastāvs "uz papīra". Tā tas bija jau manis pieminētajā spēlē Zviedrija - Somija."

"Ja Krievijas izlases mehānismā viņu pašu vainas dēļ nekādas skrūvītes neizkritīs, tad finālā viņi būs. Jebkurā gadījumā - viņi nav neuzvarami," atzīmēja pieredzējušais sporta komentētājs.

"Krievijas zvaigznes vairāk vai mazāk ir saspēlējušās. Tāda līmeņa hokejistiem tas neprasa daudz laika. Svarīga ir gaisotne komandas iekšienē, bet no malas izskatās, ka šajā ziņā viss ir kārtībā."

Kreipāna balss būs dzirdama televīzijas tiešraidē pirmā pusfināla mačā, kad spēkosies Krievija un Somija.

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns Foto: Publicitātes foto

Krievijas izlase, kurai vienīgajai šajā čempionātā vēl nav neviena zaudējuma, ceturtdien ceturtdaļfinālā ar rezultātu 4:3 pārspēja ASV, savukārt Somija ar 5:4 papildlaikā no troņa gāza iepriekšējo divu turnīru zelta medaļu ieguvēju Zviedriju.

Hokeja dzimtene Kanāda ceturtdaļfinālā fantastiskā veidā atspēlējās un papildlaikā ar 3:2 uzveica pērnā gada turnīra pasaules vicečempioni Šveici, bet Čehija samērā pārliecinoši ar 5:1 pārspēja Vāciju.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu