ZZS saistībā ar kļūdām EP vēlēšanu organizēšanā aicina VDD aizsargāt valsts konstitucionālo iekārtu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) saistībā ar pieļautajām kļūdām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu organizēšanā aicina Valsts drošības dienestu (VDD) nodrošināt valsts konstitucionālās iekārtas aizsardzību.

Kā informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa, politiskais spēks aicinājis VDD pievērst pastiprinātu uzmanību vēlēšanu organizēšanai un norisei saistībā gan ar neskaidrībām paziņojumu nosūtīšanā vēlētājiem, gan ar iepriekšējās balsošanas kārtības izmaiņām.

ZZS pašreizējā "tehnisko kļūdu, neizdarību un pārpratumu jūklī", kas pavada vēlēšanu organizēšanu un norisi, saskata riskus nacionālās drošības interesēm, kuru mērķis ir pakāpeniski un sistemātiski graut iedzīvotāju ticību demokrātijas principiem, kā arī Latvijas izvēlētajam stratēģiskajam ārpolitikas un drošības politikas kursam, vēstulē akcentē politiskā spēka valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

ZZS rosina VDD veikt operatīvās darbības pasākumus nolūkā savlaicīgi iegūt informāciju par aktivitātēm, kas vērstas pret valsts konstitucionālo iekārtu, un novērst tās. Ciešā sadarbībā ar pārējām valsts drošības iestādēm nepieciešams veikt sistemātiskus pasākumus nolūkā savlaicīgi identificēt un novērst pret Latviju vērstas prettiesiskas aktivitātes, pauž Krauze.

Politiskais spēks aicina VVD par paveikto informēt valsts augstākās amatpersonas, kuru kompetencē ietilpst lēmumu pieņemšana.

Kā ziņots, Centrālās vēlēšanu komisijas tiešsaistes datu apmaiņas sistēmas problēmu dēļ šodien nav iespējams nobalsot iecirkņos, kuros vēlētājs nav reģistrēts. Problēmas ar iespēju mainīt vēlēšanu iecirkņos bija arī iepriekšējās balsošanas laikā 22. un 23.maijā.

Iepriekš saņemtas sūdzības arī par to, ka daļa vēlētāju nav saņēmusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes informatīvās vēstules par to, kurā vēlēšanu iecirknī viņi ir reģistrēti.

EP vēlēšanu pamatdiena būs 25.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu