Vējonis: Valsts kapitālsabiedrībām ir maksimāli jākalpo sabiedrības interesēm (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Raimonds Vējonis
Valsts prezidents Raimonds Vējonis Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts kapitālsabiedrībām ir jākalpo sabiedrības interesēm, ar savu darbību sniedzot sabiedrībai maksimālu labumu, tikšanās laikā ar Pārresoru koordinācijas centra vadītāju Pēteri Vilku norādīja valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, prezidenta ieskatā, valstij attiecībā uz savām kapitālsabiedrībām jārīkojas kā atbildīgam un profesionālam saimniekam, nosakot ne tikai uzņēmumu stratēģiskos mērķus, bet arī sniedzot autonomiju uzņēmumiem šos mērķus realizēt. Valstij, īstenojot valsts kapitālsabiedrību pārvaldību, jāievēro Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) noteiktos principus un standartus, kas Latvijai kā pilntiesīgai OECD dalībvalstij ir saistoši, skaidroja prezidents.

Viņš arī pauda, ka valsts ārējā un iekšējā drošība arī turpmāk būs lielākie Latvijas nākotnes izaicinājumi, un to risināšanai būs jāpieliek visas pūles. Savukārt izglītība, zinātne, jaunās tehnoloģijas un inovācijas ir tās prioritātes, kuru sasniegšana jāliek valsts turpmākās tautsaimniecības attīstības pamatā, izstrādājot jauno Nacionālās attīstības plānu 2021.-2027.gadam. Vienlaikus svarīgi, lai šī stratēģiskā plāna izstrādē iesaistītos visas puses - parlaments, valdība, pašvaldības, uzņēmēji, sociālie partneri un eksperti, norādīja Vējonis.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu