Latvijā turpina saglabāties augsts avārijās bojāgājušo skaits (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Avārija uz Daugavgrīvas šosejas pie pagrieziena uz Voleriem
Avārija uz Daugavgrīvas šosejas pie pagrieziena uz Voleriem Foto: @breakinglv

Latvijā turpina saglabāties augsts satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits, lai gan cietušo skaits ir samazinājies, liecina Valsts policijas (VP) apkopotā informācija.

Šogad no 1.janvāra līdz 22.maijam avārijās dzīvību zaudējis 51 cilvēks, bet pērn identiskā laika posmā 42 satiksmes dalībnieki.

Pērn līdz 22.maijam satiksmes negadījumos ievainojumus guva 1559 cilvēki, bet šogad 1390.

Satiksmes negadījumu skaits palicis pagājušā gada līmenī. Šogad reģistrētas 7541 avārijas, kas ir par diviem negadījumiem mazāk nekā pērn.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā ceļu satiksmes negadījumos dzīvību zaudēja 148 personas, kas ir par 12 cilvēkiem vairāk nekā gadu iepriekš.

Visas Eiropas Savienības dalībvalstis, tostarp Latvija, ir apņēmusies līdz 2020.gadam salīdzinājumā ar 2010.gadu uz pusi samazināt avārijās bojāgājušo skaitu. 2010.gadā Latvijā avārijās bija 218 bojāgājušie.

VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis jau pagājušā gada nogalē paziņoja, ka lai sasniegtu minēto mērķi par 2020.gadu, tad 2019.gadā satiksmes dalībnieku apziņas un attieksmes maiņai ir jābūt ļoti kardinālai. Viņš jau toreiz izteica šaubas, vai spēsim šo mērķi sasniegt, ņemot vērā, ka policijas rindas diez vai tiks ātri aizpildītas, ceļu infrastruktūras projekti nebūs pietiekamā daudzumā un tehniskie kontroles līdzekļi vēl nebūs sagādāti pietiekamā daudzumā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu