Dombrovskis: Eiropas Parlamenta lēmumi aizvien vairāk ietekmē iedzīvotājus (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) lēmumi aizvien vairāk ietekmē Eiropas Savienības iedzīvotājus, līdz ar to ir svarīgi, kāds Latvijas politiķis ievēlēts Parlamentā, aicinot iet vēlēt, aģentūrai LETA norādīja Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis (JV).

Viņš pozitīvi vērtē to, ka neraugoties uz tehniskajām grūtībām, kas bija iepriekšējās balsošanas dienās, vēlētāju aktivitāte bijusi augstāka nekā pirms pieciem gadiem. Politiķis pauda cerību, ka arī šodien kopumā nobalsos vairāk vēlētāju nekā iepriekšējās EP vēlēšanās.

Tikmēr savas pārstāvētās partijas izredzes viņš vērtē pozitīvi, norādot, ka tā ir viens no reitinga līderiem un pārliecinoši uzvarējusi arī iepriekšējās EP vēlēšanās.

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās līdz sestdienas plkst.12 nobalsojuši kopumā 285,8 tūkstoši vēlētāju jeb 20,24% no kopējā vēlētāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

Tostarp sestdien līdz plkst.12 nobalsojuši 127,6 tūkstoši vēlētāju jeb 9,04% no kopējā vēlētāju skaita.

Tādējādi šogad aktivitāte EP vēlēšanās līdz šim bijusi nedaudz lielāka kā iepriekšējās EP vēlēšanās.

Teikas vidusskolas izvietotajā 85. vēlēšanu iecirknī, kurā balsoja Dombrovskis, līdz šim šodien nobalsojuši apmēram 90 cilvēki. Savukārt blakus esošajā 84.vēlēšanu iecirknī - 184, kas ir 6,5% no visiem iecirkņa saraksta reģistrētajiem vēlētājiem.

84.vēlēšanu iecirknī šajās dienās novērots kāds balsotājs, kurš bija ģērbies t-kreklā ar kādas partijas logo, bet, pēc vēlēšanu iecirkņu pārstāvju skaidrotā, to nevar uzskatīt par aģitācijas mēģinājumu.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanu dienā sestdien pirmajā stundā, proti, līdz plkst.8 Latvijā nobalsojuši apmēram septiņi tūkstoši vēlētāju jeb 0,49% no kopējā vēlētāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati. Vēlēšanu iecirkņi Latvijā sestdien ir atvērti no plkst. 7 līdz 20.

Tādējādi, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri devās vēlēt iepriekšējās dienās, nobalsojuši 164,8 tūkstoši vēlētāji jeb 11,67% no kopējā vēlētāju skaita.

Salīdzinājumā ar iepriekšējām EP vēlēšanām, kas notika 2014.gadā, vēlētāju aktivitāte līdz šim kopumā bijusi lielāka, taču tāpēc, ka šogad lielāka iedzīvotāju aktivitāte bija iepriekšējā balsošanā. Šogad iepriekšējā balsošanā bija nobalsojuši 157,8 tūkstoši iedzīvotāju jeb 11,18% no kopējā vēlētāju skaita, kamēr 2014.gada vēlēšanās - 100,8 tūkstoši jeb 6,84%.

Kopumā EP vēlēšanās var piedalīties 1,412 miljoni Latvijas iedzīvotāju.

No Latvijas EP tiks ievēlēti astoņi deputāti. Vēlēšanām pieteikti 16 saraksti, no kuriem kandidē 246 pretendenti.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu