"Riga" viesojas Ventspilī ar mērķi pārņemt vadību kopvērtējumā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā "Ventspils" svētdien uzņems pagājušās sezonas čempioni "Riga".

Abu komandu duelis Ventspils Olimpiskā centra stadionā sāksies plkst.17. Šo maču tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Iegūstot kaut punktu šajā mačā "Riga" var pārņemt vadību virslīgas kopvērtējumā, jo pēdējā laikā ļoti nesekmīgi spēlē sezonas sākumā solīdu pārsvaru ieguvusī RFS, ar kuru pagājušās sezonas čempioniem šobrīd ir vienāds punktu skaits.

Tikmēr "Ventspils" atguvusies no iepriekšējo nedēļu neveiksmēm un pagājušajā kārtā ar 3:0 uzvarēja "Daugavpili", pārtraucot piecu neuzvarētu maču sēriju.

Abu komandu sezonas pirmajā tikšanās reizē "Riga" savā laukumā uzvarēja ar 2:0.

Šis gan nebūs pirmais mačs šodien, jo plkst.15 "Liepāja" savā Daugavas stadionā uzņems sezonu labi sākušo "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu. Šī Liepājā būs atgriešanās gruzīnu speciālistam Tamazam Pertijam, kurš vēju pilsētas vienību vadīja vēl pirms kļūšanas par Valmieras kluba stūrmani.

Šī spēle būs skatāma "Best4Sport TV Extra" kanālā, kas bez maksas pieejams lietotnē "Shortcut".

"Valmiera Glass"/ViA pēdējo trīs maču laikā nav cietusi zaudējumus - divas uzvaras un viens neizšķirts, kamēr "Liepāja", par kuras galveno treneri nesen kļuva Aleksandrs Starkovs, guvusi divas uzvaras pēc kārtas.

Pirmajā aplī notikušajā abu komandu savstarpējā cīņā valmierieši savā laukumā guva uzvaru ar 1:0.

Šīs kārtas ievadā sestdien Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā ar 1:0 pieveica "Metta" komandu, bet pirmdien galvaspilsētā būs RFS un "Daugavpils" duelis. Šo kārtu izlaiž "Jelgavas" vienība.

Ar 13 un 12 spēlēs gūtiem 25 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS un "Riga" komandas, kamēr trešā ar 21 punktu 12 cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA.

Ceturto vietu ar 19 punktiem 13 spēles ieņem Jūrmalas "Spartaks", no kuras divus punktus atpaliek "Ventspils", kamēr sestā ar 16 punktiem ir "Daugavpils".

Tikmēr 14 punktus iekrājusi "Liepāja", bet astoto vietu ar 13 punktiem ieņem "Jelgavas" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu