Latvija - viena no divām valstīm, kur priekšlaicīgi nopludināti EP vēlēšanu rezultāti (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Savienības karogs. Ilustratīvs attēls
Eiropas Savienības karogs. Ilustratīvs attēls Foto: Foto: Darcy Lawrey / pexels.com

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātus paredzēts vienlaikus publicēt visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, kad durvis būs vēris pēdējais iecirknis Itālijā. Latvija un Slovākija pagaidām ir vienīgās ES valstis, kur vēlēšanu rezultāti neoficiāli noplūduši pirms laika.

Latvijā pirmo neoficiālo informāciju par EP vēlēšanu rezultātiem nopludināja ziņu aģentūra LETA.

Saskaņā ar šo informāciju, pēc aptuveni 90% balsu saskaitīšanas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās līderi ir "Jaunā Vienotība" (JV), "Saskaņa" un nacionālā apvienība Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNK).

Otra ES valsts, kurā rezultāti nopludināti priekšlaicīgi, ir Slovākija, vēsta brīvprātīgo organizācija "Europe Elects". Tur EP vēlēšanu rezultātus nopludināja viens no valsts lielākajiem laikrakstiem "Dennik". 

Slovākijā nopludinātie neoficiālie rezultāti uzrāda ievērojamu atbalsta samazināšanos politiskajiem spēkiem, kas iepriekšējās EP vēlēšanās 2014.gadā bija līderi.

EP vēlēšanas svētdien notiek Austrijā, Beļģijā, Bulgārijā, Dānijā, Francijā, Grieķijā, Horvātijā, Kiprā, Igaunijā, Itālijā, Lietuvā, Luksemburgā, Polijā, Portugālē, Rumānijā, Slovēnijā, Somijā, Spānijā, Ungārijā, Vācijā un Zviedrijā.

Kopš 23.maija vēlēšanas notikušas Latvijā, Maltā, Slovākijā, Čehijā, Nīderlandē, Lielbritānijā un Īrijā.

Kad gaidāmie EP vēlēšanu Latvijā oficiālie rezultāti?

Saskaņā ar EP biroja Latvijā sniegto informāciju, pirmās aplēses no dalībvalstīm (nobalsojušo aptauju datus u.tml.) vietnē velesanurezultati.eu publiskos no plkst.19.00.

Plkst.21.15 gaidāma jaunā EP sasaukuma projekcija, kas tiks atjaunināta vakara gaitā.

Pirmie oficiālie dati par vēlētāju izvēli tiks izziņoti tikai pēc pusnakts, kad slēgs pēdējo balsošanas iecirkni visā ES. 

Jaunāko informāciju par EP vēlēšanām Latvijā meklē portālā TVNET!

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu