Tramps noraida Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājuma nozīmību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps sestdien, ar golfa spēli uzsākot valsts vizīti Japānā, noraidīja nesenā Ziemeļkorejas īstenotā raķešu izmēģinājuma nozīmību.

Pirms golfa spēles ar Japānas premjeru Sindzo Abi, Tramps mikroemuāru vietnē "Twitter" rakstīja, ka Ziemeļkoreja "ir veikusi dažu mazu ieroču" izmēģinājumu, kas "uztrauca dažus manus cilvēkus un citus, bet mani neuztrauca".

ASV prezidenta valsts drošības padomnieks Džons Boltons piektdien paziņoja, ka nešaubās, ka šie Ziemeļkorejas izmēģinājumi ir Apvienoto Nāciju Organizācijas rezolūciju pārkāpums.

Tomēr Tramps paziņoja: "Es ticu, ka priekšsēdētājs Kims turēs savu man doto vārdu".

ASV prezidents uzstāj, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns viņam ir solījis, ka nopietni izturas pret denuklearizāciju, lai gan eksperti apgalvo, ka abu pušu starpā nav vienprātības, ko tieši tas nozīmē.

Tikšanās laikā Tramps un Abe, visticamāk, runās par saspīlējumu ar Ziemeļkoreju, kas palielinājies pēc tam, kad februārī samitā Hanojā netika panākta vienošanās, kā arī par tirdzniecību, kur Japāna un ASV cenšas noslēgt līgumu.

Komentējot tirdzniecības attiecības, Tramps "Twitter" rakstīja, ka ir panākts "liels progress" sarunās, bet "daudz kas tiks atlikts" uz laiku pēc jūlijā gaidāmajām Japānas parlamenta augšpalātas vēlēšanām. Izskanējis, ka Abe varētu vienlaikus izsludināt arī parlamenta apakšpalātas ārkārtas vēlēšanas.

Pirmdien Tramps, kurš Japānā ieradies četru dienu valsts vizītē, kļūs par pirmo līderi, kurš satiksies ar Japānas jauno imperatori Naruhito, kurš kļuva par imperatoru pirms nepilna mēneša pēc tam, kad viņa 85 gadus vecais tēvs Akihito oficiāli atteicās no troņa.

Savukārt svētdien Tramps un Abe jau piekto reizi kopīgi spēlē golfu, bet vēlāk svētdien abu līderi vēros sumo turnīra fināla cīņas. Lai gan daudzi sumo fani ir pauduši sašutumu par striktajiem drošības pasākumiem saistībā ar Trampa ierašanos, tostarp aizliegumu cīņas gaitā mest spilvenus, kas ir tradicionāla šādos turnīros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu