"Valmiermuižas alus" plāno ieguldīt 2,16 miljonus eiro alus ražošanas tehnoloģiskajās iekārtās un aprīkojumā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alus
Alus Foto: Unsplash

Latvijas alus darītava "Valmiermuižas alus" plāno ieguldīt 2,162 miljonus eiro alus ražošanas tehnoloģisko iekārtu un aprīkojuma komplektā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Tehnoloģisko iekārtu komplektu plānots piegādāt un uzstādīt līdz 2020.gada 1.oktobrim Jāņa Ķenča ielā 2, Kocēnos, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Tostarp atbilstoši iepirkuma tehniskajā specifikācijā minētajam kompānija plāno iegādāties dzērienu alkohola satura analīzes sistēmu, portatīvu ogļskābās gāzes CO2 un O2 mērīšanas sistēmu, dejonizētu ūdens sagatavošanas sistēmu un dozēšanas aprīkojumu, vidēji lielas kapacitātes horizontālo laboratorijas galda tvaika sterilizatoru, kā arī mikrobioloģisko inkubatoru ar dzesēšanas funkciju un virkni citu aprīkojumu un iekārtas.

Pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz šā gada 21.jūnijam.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka atbilstoši kompānijas pārstāvju vēstītajam "Valmiermuižas alus" apgrozījums 2018.gadā pieauga par 17% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, bet kompānijas peļņa palielinājās par vairāk nekā 30%, sasniedzot 168 173 eiro. Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Valmiermuižas alus" 2017.gadā strādāja ar 4,605 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 30,2% un bija 127 564 eiro.

Kompānija "Valmiermuižas alus" reģistrēta 2005.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 1,397 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kurā 60% daļu pieder Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG" (ILAG) un 16% Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu