Lietuvas premjers cer, ka jaunais prezidents valsti vedīs uz labklājību, bet savus plānus neatklāj (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis
Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis no jaunā prezidenta sagaida, ka valsts tiks vesta uz labklājības pilnu nākotni, tomēr viņš atteicās komentēt savus politiskās nākotnes plānus.

"Bija grūti, bet es izvēlējos. Tāpat kā lielākā daļa Lietuvas iedzīvotāju, kas pauda savu uzticību, izvēloties kandidātus otrajā vēlēšanu kārtā, es vienkārši sagaidu labklājības pilnu Lietuvu," viņš teica žurnālistiem pēc tam, kad bija nobalsojis valsts prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā un Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Skvernelis svētdien sacīja, ka komentārus par saviem plāniem politikā sniegs vēlāk. Premjerministrs iepriekš paziņoja, ka gadījumā, ja neiekļūs prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā, viņš atkāpsies no amata, bet vēlāk kļuva atturīgs komentāros par šo jautājumu.

"Man ir savi plāni. Kad pienāks īstais laiks, es tos komentēšu," viņš paziņoja.

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā iekļuva parlamenta opozīcijā esošās konservatīvas partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti" virzītā parlamenta deputāte Ingrīda Šimonīte un ekonomists Gitans Nausēda, kurš ir neatkarīgais kandidāts.

Skvernelis, kuru virzīja valdošā Zemnieku un zaļo savienība, pirmajā kārtā ierindojās trešajā vietā.

Pirms divām nedēļām prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā par Šimonīti nobalsoja 31,31% vēlētāju un par Nausēdu - 30,94%. Pirmajā vēlēšanu kārtā piedalījās deviņi kandidāti.

Pašreizējai Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei, kuras pilnvaru termiņš beigsies jūlijā, konstitūcija liedza kandidēt uz trešo piecu gadu pilnvaru termiņu pēc kārtas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu