Baumanis ar grūtībām sasniedz pasaules čempionāta posma pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: www.fiaworldrallycross.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas slavenajā Silverstounas trasē izcīnīja desmito vietu pasaules čempionāta ceturtā posma kvalifikācijā, tādējādi iekļūdams pusfinālā.

Pirmais kvalifikācijas brauciens sestdien Baumanim nebija veiksmīgs, jo viņš uzrādīja tikai 15.laiku starp 16 dalībniekiem - viņš jau otrajā līkumā ietriecās apmalē un zaudēja vairākas sekundes, tomēr savu braucienu pabeidza, to paveikdams pēdējā vietā. Otrā kvalifikācijas kārta latvietim bija veiksmīgāka un viņš ieguva ceturto vietu.

Svētdien trešajā kvalifikācijā Latvijas pilots uzrādīja desmito ātrāko laiku, bet ceturtajā bija 11.pozīcijā.

Četru kvalifikācijas braucienu summā Baumanis iekrāja 136 punktus, kas deva desmito vietu, 12 labākajiem pilotiem sasniedzot pusfinālu. Kvalifikācijā ar 185 punktiem uzvarēka zviedrs Timijs Hansens.

Svētdien tiks aizvadīti pusfināli un fināls.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 69 punktiem ir zviedrs Kevins Hansens, kuram ar 58 punktiem seko brālis Timijs. Tikmēr trešo vietu ar 53 punktiem ieņem krievs Timerzjanovs, bet Baumanis ar 52 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā, kamēr piektais ar 51 punktu ir norvēģis Andrēass Bakerūds. Savukārt Reinis Nitišs ar dalību vienā posmā iekrājis piecus punktus un atrodams 17.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu