Dombrovskis "Jaunās Vienotības" rezultātu vēlēšanās vērtē kā labu un cer, ka ETP kopumā saglabās savas pozīcijas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis piedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās
Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis piedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās Foto: Ieva Leiniša / LETA

"Jaunās Vienotības" (JV) rezultāts Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās vērtējams kā labs, uzskata JV saraksta līderis, Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis.

Politiķis aģentūrai LETA pauda, ka 26% atbalsts ir vērtējams pozitīvi, par ko viņš arī pateicas vēlētājiem. Komentējot to, ka JV varētu iegūt divus mandātus jaunajā EP sasaukumā, politiķis skaidroja, ka attiecībā uz vietām daudz ko nosaka, kā atbalsts sadalās matemātiski. Vērtējot neoficiālos vēlēšanu rezultātus, Dombrovskis norādīja, ka JV nebija tālu līdz iespējai iegūt arī trešo mandātu.

Runājot par Latvijas pārstāvību EP, Dombrovskis norādīja, ka negatīvi varētu vērtēt to, ka "Saskaņai" un partijai "Latvijas Krievu savienība" kopā būs par vienu mandātu vairāk nekā līdzšinējā EP sasaukumā. Pēc politiķa domām, to kaut kādā mērā noteica arī sadrumstalotība starp tā dēvētajām latviskajām partijām.

Daudzās Eiropas Savienības valstīs vēlēšanās notiek svētdien, taču Dombrovskis cer, kā Eiropas Tautas partija (ETP), ar kuru sadarbojas JV, pārliecinoši startēs arī citās valstīs, saglabās savas pozīcijas un varēs uzņemties iniciatīvu EP, kā arī jaunā EK sastāva veidošanā.

Taujāts par to, kad varētu sākties diskusijas par Latvijas virzīto eirokomisāru, Dombrovskis atsaucās uz iepriekš Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) pausto, ka šis jautājums būs darba kārtībā uzreiz pēc EP vēlēšanām.

Kā ziņots, ir saskaitītas nodotās balsis teju visos Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu iecirkņos, un vislielāko atbalstu - ap 26,2% - saņēmusi JV, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNK) - ap 16,4% vēlētāju.

Apvienību "Attīstībai/Par!" (AP) atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" (LKS) - ap 6,3% balsstiesīgo.

Attiecīgi JV, "Saskaņa" un VL-TB/LNNK varētu iegūt pa diviem mandātiem EP, bet AP un LKS - pa vienam.

Zaļo un zemnieku savienība saņēmusi 5,34% vēlētāju atbalstu, taču varētu neiegūt mandātu EP. Tuvu 5% robežai ir arī Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu