Avoti: "Renault" un "Fiat Chrysler" paziņos par sarunām alianses veidošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Renault Megane RS Trophy R Nordšleifē
Renault Megane RS Trophy R Nordšleifē Foto: Publicitātes foto

Francijas autobūves uzņēmums "Renault" un Itālijas un ASV kompānija "Fiat Chrysler" drīzumā paziņos par sarunām saistībā ar alianses veidošanu, kas nākotnē varētu novest pie apvienošanās, svētdien paziņoja anonīmi avoti, kas pārzina situāciju.

"Renault" un "Fiat Chrysler" par sadarbības sarunām, visticamāk, paziņos līdz pirmdienas biržas sesijas sākumam Parīzē, atklāja viens no avotiem, piebilstot, ka tiek izskatīta arī iespējamā apvienošanās.

Tas pats avots piebilda, ka paziņojumā tiks izklāstītas abu autobūves grupu sadarbības iespējas, kas tiks pētītas, paturot prātā iespējamo apvienošanos.

Pašlaik "Renault" lielākā partnerība ir ar Japānas "Nissan", kurā Francijas kompānijai pieder 43%. Savukārt "Nissan" pieder 15% "Renault" akciju.

"Financial Times" vēstīja, ka "Renault" un "Fiat Chrysler" sarunas ir attīstījušās un var novest pie "plašas sadarbības", bet "Wall Street Journal" norādīja, ka sarunas aptver plašu jautājumu loku un var ietvert "lielas daļas uzņēmējdarbības apvienošanu".

Vienlaikus "New York Times" rīcībā esošā informācija liecina, ka sarunas ir agrīnā posmā, specifiskas detaļas nav skaidras un sarunas var arī beigties bez rezultāta.

Atsaucoties uz vairākiem informētiem avotiem, "Financial Times" vēstīja, ka vienošanās var nozīmēt, ka "Fiat Chrysler" beigās pievienojas "Renault-Nissan-Mitsubishi" aliansei, ja tam piekritīs "Nissan".

Tāda alianse kļūtu par lielāko pasaules autobūvē, apsteidzot Vācijas grupu "Volkswagen".

Šogad jau neoficiāli izskanēja, ka "Renault" interesējas par "Fiat Chrysler" pēc tam, kad izgaisa cerības pilnībā apvienoties ar "Nissan" vai Francijas kompāniju PSA.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu