JV politiķi: EP vēlēšanu rezultāti nāk par labu Dombrovska iespējām ieņemt ES komisāra amatu (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis piedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās
Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis piedalās Eiropas Parlamenta vēlēšanās Foto: Ieva Leiniša / LETA

"Jaunās Vienotības" (JV) labie rezultāti Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās nāk par labu Eiropas Komisijas viceprezidenta Valda Dombrovska (JV) iespējām turpināt ieņemt komisāra amatu, uzskata aptaujātie partijas politiķi.

JV politiķis Arvils Ašeradens aģentūrai LETA pauda, ka JV neredz šķēršļus Dombrovska kļūšanai par eirokomisāru. Politiskais spēks arī pirms vēlēšanām pauda, ka Dombrovskim jāturpina ieņemt šis amats, skaidroja politiķis. Izskatās, ka arī ir izpildīts nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK pārstāvja pēdējās debatēs izvirzītais kritērijs, ka spējīgākais kandidāts jāvirza EP vēlēšanu spēcīgākajam politiskajam spēkam, norādīja Ašeradens. Politiķis gan piebilda, ka vēl jāsagaida vēlēšanu oficiālie rezultāti.

Ašeradens norādīja, ka jautājums par eirokomisāru ir Ministru prezidenta, kas pašlaik ir Krišjānis Kariņš (JV), ziņā.

JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis aģentūrai LETA pauda, ka Dombrovskis ir labākais kandidāts, ko Latvija var piedāvāt Eiropas Savienības komisāra amatam. Politiķis norādīja, ka pašreizējam komisāram piemīt visas īpašības, lai ieņemtu šo augsto amatu Briselē.

Reizē ir svarīgi, kādi būs kopējie EP vēlēšanu rezultāti, tajā skaitā kādu rezultātu iegūs JV pārstāvētā Eiropas Tautas partijas politiskā grupa. Vaicāts par JV uzvaras EP vēlēšanās ietekmi uz partiju apvienības iespējām virzīt savu pretendentu, Latkovskis atzina, ka tas palīdz Dombrovska kandidatūrai uz šo posteni.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26,2% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā Vienotība", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Attiecīgi JV, "Saskaņa" un VL-TB/LNNK varētu iegūt pa diviem mandātiem EP, bet AP un LKS - pa vienam.

Zaļo un zemnieku savienība saņēmusi 5,3% vēlētāju atbalstu, taču varētu neiegūt mandātu EP. Tuvu 5% robežai ir arī Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu