Strautiņai-Ušakovai “Rīgas ūdenī” bija jāstrādā 100 stundas mēnesī (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja padomniece juridiskajos jautājumos Iveta Strautiņa-Ušakova "Lidl Latvija" loģistikas centra būvniecības uzsākšanas pasākuma laikā Ulbrokas ielā.
Rīgas domes priekšsēdētāja padomniece juridiskajos jautājumos Iveta Strautiņa-Ušakova "Lidl Latvija" loģistikas centra būvniecības uzsākšanas pasākuma laikā Ulbrokas ielā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas mēra biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova pirms vairākiem gadiem bija noslēgusi līgumu ar pašvaldības uzņēmumu “Rīgas ūdens” un tā ietvaros viņai bija jānodrošina 100 konsultāciju stundas mēnesī, ziņo LTV raidījums “de facto”.

Rīgas mēra biroja vadītāja Iveta Strautiņa-Ušakova par konsultanti pašvaldības uzņēmumā “Rīgas Ūdens” strādāja astoņus gadus – no 2010. gada beigām un līdz pat 2018. gada beigām. “De facto” rīcībā nonākusi informācija liecina – vismaz 2014.gadā Strautiņas-Ušakovas līgums paredzēja 1,5 tūkstoti eiro lielu atlīdzību un to, ka Strautiņai-Ušakovai uzņēmumam bija jānodrošina 100 konsultāciju stundas mēnesī. LTV norāda, ka paralēli Strautiņa-Ušakova uz pilnu slodzi bija nodarbināta domē – kā Rīgas mēra biroja vadītāja, arī domes deputāti neapšauba – uz pusslodzi Strautiņa-Ušakova nav strādājusi.

”Rīgas ūdens” valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa interviju Latvijas Televīzijai atteica, bet Iveta Strautiņa-Ušakova uz LTV jautājumiem atbildēt nevēlējās, paskaidrojot, ka atrodas atvaļinājumā.

“Rīgas ūdens” Sabiedrisko attiecību un komunikācijas daļas vadītājs Arturs Mucenieks rakstiski norādīja: “2014. gada konsultāciju līgums ar Ivetu Strautiņu paredzēja informēt pasūtītāju par izstrādātajiem normatīvo aktu projektiem, kā arī Rīgas domes pieņemtajiem vai projekta stadijā esošajiem normatīvajiem aktiem, kas skar SIA “Rīgas ūdens” darbību. Vēršam Jūsu uzmanību, ka konsultāciju līgumā paredzēto pakalpojumu sniegšana ir saistīta ar liela apjoma juridiskās dokumentācijas izvērtēšanu, kā arī priekšlikumu, komentāru un viedokļu sagatavošanu.”

Laikā, kad Strautiņa-Ušakova bija “Rīgas ūdens” konsultante, šī uzņēmuma kapitāldaļu turētāja pārstāvis bija bijušais vicemērs Andris Ameriks (GKR). Viņš apgalvo, ka par Strautiņas līguma detaļām nebija informēts. “Nevienā no uzņēmumiem, kur es biju kapitāldaļu turētājs, nav tā, ka es kādu būtu mēģinājis iekārtot darbā,” intervijā LTV pauda Ameriks.

Tagadējais Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) nemēģināja noskaidrot – vai Strautiņas algošana “Rīgas ūdenī” bijusi pamatota. Uz jautājumu par to, vai Strautiņa-Ušakova varēja tik daudzas stundas veltīt konsultācijām, Burovs atbildēja: “24 stundas diennaktī strādā ne tikai veikali, ne tikai spēļu zāles, varbūt cilvēki arī strādā 24 stundas.”

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu