Dombrovskis noliks Eiropas Komisijas viceprezidenta pilnvaras (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis
Eiropas Komisijas viceprezidents Valdis Dombrovskis Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (JV) pēc ievēlēšanas par Eiropas Parlamenta (EP) deputātu, nolēmis nolikt EK viceprezidenta pilnvaras, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Dombrovskis.

Viņš intervijā atzina, ka tas būtu tikai loģisks solis pēc ievēlēšanas EP, jo viņam ir iecere tikt nominētam darbam komisāra amatā jaunajā EK sastāvā.

Lai gan viņš atteicās sīkāk komentēt savas izredzes atkal tikt nominētam komisāra amatam, Dombrovskis piebilda, ka Briselē vēlas pievērsties jautājumiem, kas saistīti ar Eiropas Savienības budžetu, fondiem un kopējo lauksaimniecības politiku.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi JV. Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par VL-TB/LNNK - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu