Pērn palielinājies "Maxima" apgrozījums, taču kritusies peļņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Mazumtirgotājs "Maxima Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 776,624 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 5,6% un bija 21,915 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Maxima Latvija" pārstāve Liena Dupate-Ugule aģentūrai LETA norādīja, ka 2018.gadā "Maxima Latvija" investēja 18 miljonus eiro sešu jaunu un desmit esošo veikalu rekonstrukcijā, kā arī ieguldīja darba vides pilnveidošanā.

Tāpat uzņēmums būtiskus resursus veltīja dažādu tehnoloģisku inovāciju ieviešanai, tostarp elektrokrāvēju iegādei darbam noliktavās, kā arī veikalos uzstādīja modernu, energoefektīvu LED apgaismojumu un videi draudzīgas tehnoloģiskā aukstuma iekārtas, kas darbojas bez freona un ļauj atgūt radīto siltumu. Pērn "Maxima" veikalos ieviestas arī 269 jaunas pašapkalpošanās kases.

Dupate-Ugule piebilda, ka šogad mazumtirdzniecības tīkla "Maxima Latvija" investīciju programmas laikā uzņēmums turpinās būtiski paplašināt veikalu tīklu, atverot vairākus jaunus lielformāta veikalus, virkni mazā formāta veikalu, kā arī pilnībā rekonstruējot desmit esošos veikalus, daļu no tiem būtiski paplašinot. "Maxima Latvija" veikalu tīkla izvēršanā un klientu iepirkšanās pieredzes uzlabošanā 2019.gadā plānots ieguldīt vairāk nekā 34 miljonus eiro. 

2017.gadā "Maxima Latvija" strādāja ar 730,124 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,2% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 93,9% un bija 23,224 miljoni eiro.

"Maxima Latvija" veikalu tīklu veido četru formātu 165 tirdzniecības vietas - septiņi "Maxima XXX", 24 "Maxima XX", 129 "Maxima X" un pieci "MaximaExpress". Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu