Rešetins Dailes teātra kamerzālē iestudējis izrādi "Dēls"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārcis Baltskars

Dailes teātris piedāvā 2018./2019. gada sezonas pēdējo jauniestudējumu kamerzālē – Floriana Zellera ģimenes drāmu “Dēls” Intara Rešetina režijā. Aplūko foto no izrādes.

Režisors Intars Rešetins izrādi veidojis sadarbībā ar scenogrāfu Kristapu Skulti, kostīmu mākslinieci Agnesi Kauperi, animatoru Dāvi Andersonu un gaismu mākslinieci Māru Vaļikovu. Lugu no franču valodas tulkojusi Agnese Kasparova.

Foto: Trešais jauniestudējums Dailes teātrī - Floriana Zellera "Dēls".

Par izrādi

Pjēram ir jauna ģimene. Tomēr viņš ir izmisīgi vajadzīgs savam dēlam no pirmās laulības. Reiz smaidīgais jaunietis vairs nerod sev vietu, nespēj sadzīvot ar māti un arī tēva mājās jūtas kā svešinieks. Pieaugšana ir sāpīga, un gaisma tuneļa galā ne vienmēr saredzama.

Nav viegli nosargāt sev tuvos, laikus sadzirdēt saucienu pēc palīdzības, pieņemt, ka bērniem var būt citi mērķi nekā attaisnot vecāku cerības un par katru cenu dzīvē gūt panākumus. Ko darīt, ja bērni nevēlas pieaugt, uzņemties atbildību, un nav īsti skaidrs, kas pie tā vainīgs? Diemžēl ar mīlestību reizēm nepietiek.

Trešais jauniestudējums Dailes teātrī - Floriana Zellera "Dēls"
Trešais jauniestudējums Dailes teātrī - Floriana Zellera "Dēls" Foto: AFP / Scanpix

Dēla Nikolā lomu pārmaiņus atveido aktieris Toms Veličko un jaunais mākslinieks Rūdolfs Sprukulis - viņš lomai tika izvēlēts publiskas atlases ceļā, kam pieteikties bija aicināti jaunieši vecumā no 16 līdz 18 gadiem. Pārējās lomās – Ģirts Ķesteris, Vita Vārpiņa, Inita Sondore, Juris Bartkevičs un Aldis Siliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu