"Lielajā dzintarā" austrumu mūzikas ansamblis "Trio Mashrabiya"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valters Pelns

Nedēļas nogalē, 26. maijā, Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” uzstājās pasaulē līdz šim nedzirdēts austrumu mūzikas ansamblis “Trio Mashrabiya”. Izraēliešu flautiste Meira Segala (Meira Segal), nomadu cilts atvase, lautists Tristans Drīsenss (Tristan Driessens) un irāņu perkusionists Bidžans Čemirani (Bijan Chemirani) šādā sastāvā koncertēja pirmo reizi un par sava pirmā kopīgā koncerta norises vietu bija izraudzījušies tieši “Lielo dzintaru”. Aplūko foto no koncerta! 

Kamerzāles koncertsērijā “Personīgi” bija klausāmas ansambļa mūziķu pašu, kā arī pasaules mūzikas virtuoza Rosa Deilija (Ross Daly) orģinālkompozīcijas un austrumu melodiju apdares modernā skanējumā. Pēc koncerta klausītāji tikās  ar māksliniekiem, lai baudītu sarunas neformālā gaisotnē – kā par dzīvi mūzikā, tā ārpus tās.

Ansamblis “Trio Mashrabiya” sevi raksturo kā svaiga gaisa malku tradicionālās austrumu mūzikas pasaulē. Mākslinieki aizrāvušies ar Vidusjūras reģiona un Tuvo Austrumu mūziku. Dziļā izpratne par austrumu tradīcijām ļauj mūziķiem radīt oriģinālus skaņdarbus ar brīvu un modernu skatu uz austrumu mūzikas mantojumu.

Foto: “Lielajā dzintarā” austrumu mūzikas ansamblis “Trio Mashrabiya”.

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu organizēja koncertzāle “Lielais Dzintars”. Koncertsērijas “Personīgi” pēckoncerta sarunas pie gardas kafijas tases nodrošina „Andrito Kafijas Grauzdētava”.

Turpmāk “Personīgi” rudens sezonā būs klausāmi četri krāšņi koncerti – no Johana Sebastiana Baha līdz Vestardam Šimkum, Deividam Langam, indiešu un turku mūzikai. Sērijas abonements uz visiem četriem koncertiem jau tirdzniecībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu