Stojanovičs: Šī ir lieliska iespēja apzināt plašāku spēlētāju loku

CopyDraugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs.
Slaviša Stojanovičs. Foto: Zane Bitere/LETA

Vismaz septiņi gaidāmie komandas koptreniņi ir unikāla iespēja uz Latvijas futbola izlasi pirms 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm Rīgā jūnija ievadā izsaukt plašāku spēlētāju loku, pirmdien sacīja komandas galvenais treneris Slaviša Stojanovičs.

Latvijas izlase drīzumā uzsāks gatavošanos 7. un 10.jūnijā Daugavas stadionā paredzētajiem mačiem ar Izraēlu un Slovēniju.

Pirms šīm spēlēm kandidātu sarakstā pirmo reizi iekļauts kluba "Liepāja" spēlētājs Mārtiņš Ķigurs, kā arī Minhenes "Bayern" kluba sistēmā jau ilgstoši spēlējošais Daniels Ontužāns.

"Ontužāna iekļaušana sarakstā bija ilga procesa rezultāts. Kopā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Kasparu Gorkšu devāmes uz Minheni, skatījāmies viņa komandas spēles klātienē. Viņš ļoti vēlas pārstāvēt Latviju, ir motivēts un gatavs. Izsaucām viņu, lai dotu iespēju pierast pie izlases atmosfēras. Domāju, ka šis ir īstais brīdis," par talantīgo futbolistu izteicās treneris Stojanovičs.

Tas, vai Ontužāns tiešām izies laukumā kādā no spēlēm Rīgā, gan vēl neesot zināms. Šis esot izsaukums ar skatu nākotnē.

"Izaucām tagad, lai redzētu viņa uzvedību treniņos, īpašības laukumā. Iemesls viņa iekļaušanai ir lielāks, nekā īstermiņa spēlēšana tuvākajos mačos. Mēs nedrīkstam zaudēt nevienu talantīgu spēlētāju, tāpēc arī izsaucām viņu tieši šobrīd," skaidroja Latvijas futbola izlases vadītājs.

Kandidātu sarakstā atrodams arī Vladimira Kameša vārds. Viņš pēc ilgāka pārtraukuma atkal nonācis valstsvienības kandidātu sarakstā. Stojanovičs pauda, ka klātienē nevienu spēli ar Kameša piedalīšanos gan nav redzējis, jo futbolists pārstāv Krievijas klubu Habarovskas SKA. Tiesa, treneris esot vērojis šīs komandas spēles tiešsaistē.

Latvijas izlase kopumā šajā ciklā aizvadīšot vismaz septiņus koptreniņus, tāpēc šī esot unikāla iespēja kopā pulcēt plašāku spēlētāju loku. Stojanovičs gan atkal uzsvēra, ka ir vīlies tajā, ka izlases futbolisti bieži vien paliek rezervē vietējās "Optibet" virslīgas mačos. 

"Pēc pirajām divām kvalifikācijas turnīra spēlēm [pret Ziemeļmaķedoniju un Poliju] izanalizējām situāciju, izdarījām secinājumus, ko darīt tālāk. Domāju, ka dodamies pareizajā virzienā, bet pirmajos mačos nebijām gatavi fiziski. Tagad varētu būt citādi, jo sezona Latvijā jau ieskrējusies. Jātiecas gūt vismaz vienus vārtus katrā mačā, nevis tikai aizsargāt savējos," par komandas stratēģju gaidāmajās spēlēs pret Izraēlu un Slovēniju izteicās treneris.

Latvijas futbola izlasei jūnija mači pret Izraēlu un Slovēniju būs pirmās mājas spēles ar jauno galveno treneri Stojanoviču pie stūres.

Kvalifikācijas turnīra ievadā Latvija izbraukumā ar 1:3 piekāpās Ziemeļmaķedonijai, bet pēc tam viesos ar 0:2 atzina Polijas pārākumu.

Nākamie izlašu sabraukumi paredzēti septembrī, oktobrī un novembrī.

Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēsies apakšgrupas divas labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu