Joprojām nav skaidrības par Žagara dalību Pasaules kausā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pašmāju basketbolists Kristaps Ķilps šovasar nepārstāvēs Latvijas U-19 izlasi Pasaules kausa izcīņā, turklāt nav skaidrības arī par komandas līdera Artūra Žagara spēlēšanu, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas U-19 basketbola izlase pirmdien sāka gatavoties Pasaules kausa izcīņai, kas 29.jūnijā sāksies Grieķijā. Treneru rīcībā pašlaik ir 15 spēlētāji.

"Pēc sarunām ar U-20 un U-18 izlašu vadītājiem, kā arī spēlētāju pārstāvjiem kandidātu sarakstā veiktas nelielas korekcijas. Ķilps šovasar spēlēs tikai vienā izlasē un priekšroka ir pamatgadam jeb U-18 komandai. Savukārt Rainers Hermanovskis un iepriekš paplašinātajā kandidātu lokā izskatītais Pauls Miglinieks varētu būt noderīgāki U-20 izlasei," neslēpa komandas galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis.

"Par Žagara iespējamo startu Pasaules kausa izcīņā galīgais lēmums tiks pieņemts pēc viņa kluba sezonas beigām Spānijā - Badalonas "Divina Seguros Joventut" iekļuva ceturtdaļfinālā."

"Ņemot vērā mūsu vajadzību pēc konkrētu lomu spēlētājiem uz treniņiem uzaicinājām divus ventspilniekus - aizsargus Ričardu Vitoļski un Agri Stankevicu. Visi leģionāri atgriezušies Latvijā. Treniņu grafiku mazliet ietekmēs eksāmeni, bet esam gatavi darbam," uzsvēra Latvijas izlases treneris.

Sagatavošanās ciklā Latvijas U-19 izlasei paredzētas septiņas pārbaudes spēles ar Krievijas, Lietuvas, Austrālijas un Ķīnas vienaudžiem, kā arī Igaunijas U-20 komandu.

Latvijas juniori tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā.

Puiši par pasaules čempionāta godalgām cīnīsies Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies no 29.jūnija līdz 7.jūlijam.

Latvijas jaunie basketbolisti U-19 Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā ar Kanādu, Austrāliju un Mali.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija būs pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut"/"Prat", Spānija) Ojārs Bērziņš (Mursijas UCAM, Spānija), Rodrigo Būmeisters, Niks Līnis (abi - "Jēkabpils"/"SMSCredit.lv"), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Spānija), Valters Vēveris, Armands Berķis (abi - Andoras "Morabanc", Spānija), Dāvids Vīksne ("Ventspils"), Adrians Šnipke, Edvards Mežulis (abi - "Latvijas Universitāte"), Oskars Hlebovickis ("Jūrmala"/"Betsafe"), Anrijs Miška (Salamankas "Tormes", Spānija), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife", Spānija / "Ogre"), Ralfs Lācis, Ričards Vitoļskis, Agris Stankevics (visi - "Ventspils Augstskola").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu