Sotnieks un Gimajevs pagarina līgumus ar Rīgas "Dinamo"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Sotnieks
Kristaps Sotnieks Foto: Zane Bitere/LETA

Aizsargi Kristaps Sotnieks un Sergejs Gimajevs pagarinājuši līgumus ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Sotnieks nupat Latvijas izlasē noslēdza pasaules čempionātu, bet iepriekšējā sezonā viņš atgriezās Rīgas "Dinamo" sastāvā, pirms tam divus gadus pavadot Toljati "Lada" rindās. Aizvadītajā sezonā viņš KHL regulārajā čempionātā 55 spēlēs guva trīs vārtus un veica septiņas rezultatīvas piespēles, bet nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -21.

KHL čempionātā latvietis kopumā 567 spēlēs iemetis 32 vārtus un veicis 62 rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie lietderības koeficienta -80.

Tikmēr 35 gadus vecais Gimajevs rīdzinieku rindās aizvadīja pirmo sezonu un 54 mačos veica vienu rezultatīvu piespēli, iekrājot arī negatīvu lietderību -1. Karjeras laikā viņš pārstāvējis arī tādus KHL klubus kā Astanas "Baris", Ufas "Salavat Julajev", Maskavas CSKA, Novosibirskas "Sibirj" un Maskavas apgabala "Vitjaz".

Kopumā Gimajevs šajā čempionātā 562 spēlēs atzīmējies ar 14 vārtiem un 44 rezultatīvām piespēlēm, kā arī lietderību +7.

Šajā pavasarī Rīgas "Dinamo" papildinājās ar Vācijas augstākās līgas (DEL) labāko vārtu guvēju Jākobu Berjlundu no Zviedrijas un amerikāņu aizsargu Benu Māršalu, kā arī noslēdza līgumu ar jauno latviešu aizsargu Eduardu Jansonu.

Rīgas "Dinamo" līdz pat aizvadītās sezonas regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu