Leiboristu politiķis aicina rīkot jaunu "Brexit" referendumu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Britu ēnu kabineta finanšu ministrs Džons Makdonels
Britu ēnu kabineta finanšu ministrs Džons Makdonels Foto: Reuters/ScanPix

Viens no britu leiboristu līdera Džeremija Korbina tuvākajiem līdzgaitniekiem ēnu kabineta finanšu ministrs Džons Makdonels pirmdien, pēc tam kad kļuva zināms par opozīcijas leiboristu un valdošo toriju bēdīgo sniegumu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, aicināja valstī rīkot vēl vienu "Brexit" referendumu.

"Tagad, kad mēs esam sastapušies ar perspektīvu, ka ekstrēms "Brexit" atbalstītājs kļūs par toriju līderi, un bezvienošanās ["Brexit"] draudiem, mums ir jāvieno mūsu partija un valsts, nododot šo jautājumu izlemšanai tautai publiskā balsojumā," tviterī aicināja Makdonels.

Tā kā Lielbritānija ir sadalījusies atkārtota referenduma piekritējos un tajos, kas vēlas, lai valsts Eiropas Savienību (ES) pamet līdz 31.oktobra termiņa beigām, nav izslēgts, ka Lielbritānijā tiks rīkotas jaunas parlamenta vēlēšanas, un tas varētu nozīmēt, ka Lielbritānijai atkal būs jālūdz Briseli atlikt "Brexit" termiņu.

Pret ES noskaņotā britu populista Naidžela Farāža jaundibinātā "Brexit" partija EP vēlēšanās Lielbritānijā saņēmusi vislielāko balsu skaitu 31,71%, nodrošinot 29 vietas EP.

Savukārt proeiropeiskā Liberāldemokrātu partija ierindojusies otrajā vietā ar 18,55% balsu, nodrošinot 16 vietas.

Tālāk seko leiboristi ar 14,05% un desmit vietām, "zaļie" ar 11,09% un septiņām vietām, valdošie konservatīvie ar 8,71% un četrām vietām, Skotu Nacionālā partija ar 3,36% un trim vietām. Pa vienai vietai nodrošinājusi velsiešu partija "Plaid Cymru" un trīs Ziemeļīrijas partijas "Sinn Fein", Demokrātiskā unionistu partija un Sociāldemokrātu un leiboristu partija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu