Rumānijas valdošās partijas līderim piespriests cietumsods par korupciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Rumānijas augstākā tiesa pirmdien valdošās sociāldemokrātu partijas (PSD) līderim Liviu Dragnejam piesprieda cietumsodu par korupciju.

Apelācijas tiesa Dragnejam, kurš nevar ieņemt premjera amatu, jo jau iepriekš ticis notiesāts par krāpšanos vēlēšanās, piesprieda trīsarpus gadu cietumā par amata ļaunprātīgu izmantošanu.

Zemākas instances tiesa šogad Dragneju bija notiesājusi par to, ka viņš mudinājis padotos pieņemt darbā valsts struktūrās divus partijas biedrus.

56 gadus vecais Dragneja tagad ir izsmēlis pārsūdzības iespējas, un viņš pirmdien ieradies cietumā, lai sāktu izciest sodu.

Rumānijas televīzijas demonstrētajās ainās redzams, ka Dragneja policijas automašīnā ierodas Rahovas cietumā Bukarestes pievārtē.

Spriedums pieņemts dienu pēc tam, kad rumāņi, balsojot Eiropas Parlamenta vēlēšanās, bija sodījuši PSD par strīdīgus vērtējumus izsaukuši tieslietu reformu.

Partija zaudēja opozīcijas sāncenšiem Nacionālajai liberālajai partijai (PNL).

PNL un centriskā alianse USR-PLUS kopā izcīnījušas aptuveni 47% balsu.

PSD tikmēr ieguvusi tikai nedaudz vairāk par 24% balsu, kas ir ievērojami mazāk nekā 37,6% balsu, ko tā izcīnīja EP vēlēšanās 2014.gadā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu