Ekskluzīvi: "Lādezers" atgriežas ir divām jaunām dziesmām (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Lādezers"
"Lādezers" Foto: publicitātes

Pēc ilgākas pauzes ar divām jaunām dziesmām pie klausītājiem atgriezusies apvienība «Lādezers». Kopš grupas nesenākā albuma "ZemŪdenNes" pagājuši četrpadsmit gadi. Iepriekšējā publiski izdotā dziesma «Pirmais sniegs» datējama ar 2017. gadu.

Kā TVNET atklāja grupas ģitārists Aigars Voitišķis, abas jaunās dziesmas - "Kā man laiku apvaldīt" (Ingus Ulmanis/Ingus Ulmanis) un "Pārāk tuvu (Izstieptas rokas attālumā)" (A.Voitišķis/S.Stāle) ieskaņotas šā gada februārī un martā Baltezera studijā, tās miksēja un māsterēja bijušais grupas "Jauns Mēness" ģitārists Gintis Sola.

Voitišķis atklāj, ka ierakstītas ir vairāk nekā divas dziesmas. "Rudenī domājam ierakstu sesiju turpināt, dziesmas ir sarakstītas," viņš saka.

Jauna studijas albuma tapšanu apliecina arī solists Ingus Ulmanis. "Šobrīd grupa strādā pie jauna studijas albuma un sāk koncertdarbību," tā Ulmanis.

Noklausies.

6. jūnijā grupa uzstāsies Kalnciema kvartālā.

Mūziķi atklāj, ka viņiem ir būtiski, ka ņemt vērā laiku un tas tiek iestrādāts jauno dziesmu skanējumā. Šis aspekts iespējams ir arī pateicoties citām mūziķu aktivitātēm no kurām pazīstamākās ir vides, zinātnes un mākslas projekts „Dabas koncertzāle” un bērnu mūzikas grupa "Brīnumskapis".

Tomēr dažas lietas nemainās. Lādezera lielais uzsvars ir ģitārmūzika un dzeja, tātad ideja vai vēsts, kuru mūziķiem liekas svarīgi nodot klausītājiem

Pavisam cits jaunums ir sastāvā, jo grupai pievienojusies ir dziedātāja un komponiste Anete Kozlovska. Viņas balss ienes pilnīgi jaunu "Lādezera" skanējumu, taču reizē dabisku savienojumu ar grupas solistu Ingu Ulmani.

Pāri visam joprojām ir Lādezera galvenā dominance Aigara Voitišķa mūzika. Melodija un īpašais ģitāras spēles savienojums satur visu grupu kopā. 

«Lādezers» (Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis)
«Lādezers» (Ingus Ulmanis un Aigars Voitišķis) Foto: Agris Semēvics

Dziesmu ierakstā piedalījās - Ingus Ulmanis (balss), Anete Kozlovska (balss), Aigars Voitišķis (elektriskā un akustiskā ģitāra), Anrijs Grinbergs "Spix" (bungas), Roberts Rasa (bass) un Jānis Zvirgzdiņš "Džulians" (klavieres).

Līdzšinējā diskogrāfija

“Kā aizvien”

“Putns pelnos”

“Atbalss”

“Uz Kūru salu”

“Tuvāk vēl” (labāko dziesmu izlase)

“ZemŪdenNes”

Foto: Grupas «Lādezers» akustiskais koncerts.

 

 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu