VL-TB/LNNK nesteigsies ar kultūras ministra kandidāta izvirzīšanu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Raivis Dzintars
Raivis Dzintars Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) "pārāk nesteigsies" ar kultūras ministra kandidāta izvirzīšanu, kas kļuvusi aktuāla pēc pašreizējās ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) ievēlēšanas Eiropas Parlamentā (EP).

VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars žurnālistiem sacīja, ka pagaidām apvienība nav lēmusi par jaunu kandidātu un valde oficiāli arī nav nosaukusi iespējamos pretendentus uz šo amatu. Politiskais spēks neredzot pamatu steigai un grib pieņemt pārdomātu lēmumu.

Taujāts, vai kandidāts būs no partijas rindām, Dzintars atbildēja, ka galvenais kritērijs būs izvēlēties cilvēku, kurš varēs pēc iespējas labāk pildīt šos pienākumus. Dzintars konkrētus kandidātus nenosauca.

Latvijas kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas priekšsēdētājs Aldis Misēvičs aģentūrai LETA pauda, ka piemērota kultūras ministres amatam būtu Saeimas deputāte Inguna Rībena (VL-TB/LNNK). Tikmēr neoficiālā informācija liecina, ka nacionālā apvienība šim amatam Rībenu nevirzīs.

Kā ziņots, vislielāko atbalstu - ap 26% - EP vēlēšanās saņēmusi "Jaunā Vienotība". Par "Saskaņu" nobalsojuši aptuveni 17,5% vēlētāju, bet par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - ap 16,4% vēlētāju. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstījuši ap 12,4% vēlētāju, bet partiju "Latvijas Krievu savienība" - ap 6,3% balsstiesīgo.

Līdz ar to EP ir ievēlēts Valdis Dombrovskis (JV), Sandra Kalniete (JV), Nils Ušakovs (S), Andris Ameriks (GKR/S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka (LKS).

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu