Olivers Solbergs pēc uzvaras Liepājas rallijā: tā bija nozīmīgākā diena manā mūžā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Raimonds Volonts, www.volontsphotography.com

Ar Latvijas licenci startējošais norvēģu talants Olivers Solbergs pēc izcīnītās uzvaras Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonas trešajā posmā - "Rally Liepāja" - pauda, ka šī diena bijusi līdz šim nozīmīgākā viņa mūžā.

17 gadus vecais Olivers Solbergs ir līdz šim jaunākais pilots, kuram izdevies iegūt uzvaru kādā no ERČ posmiem, ko pats braucējs aiz prieka nespēja daudz komentēt.

"Man trūkst vārdu, tas ir patiesi lieliski," gandarīts bija Olivers Solbergs. "Esmu trakoti priecīgs par paveikto Liepājā."

"Šī bija manas dzīves nozīmīgākā diena. Nekad iepriekš nebiju tik labi braucis kā aizvadītajā ERČ posmā. Tas ir neticami, un aizvien vēl neesmu to sagremojis," sajūsmināti stāstīja jaunais pilots. "Pirms pēdējā ātrumposma biju pārlieku piesardzīgs un braucu kokaini, tomēr pēc tam nolēmu, ka vēlos braukt tāpat kā iepriekš - ātri -, un man izdevās uzvarēt pēdējā braucienā. Esmu gandarīts."

Jaunajam norvēģim šis bija pirmais rallijs ar "Volkswagen Polo GTI" mašīnu uz grants seguma, tomēr, pēc rezultātiem spriežot, pilotam daudz laika adaptācijai nebija nepieciešams.

"Negaidīju, ka pirmajā ātrumposmā būšu līderis ar iekrātu sešu sekunžu rezervi. Lai arī braukt ar gāzi grīdā nekad nav labs ilgtermiņa plāns, man vienmēr gribas uzvarēt, tāpēc allaž braucu, cik ātri vien varu," sacīja Solbergs.

Solbergs bija ātrākais desmit no 13 ātrumposmiem, braucot ātrāk arī par kopvērtējuma trešajā vietā esošo "krievu raķeti" Alekseju Lukjaņuku.

"Lukjaņuks vienmēr ir bijis mans elks. Vēl pirms sacīkstēm noskatījos visus viņa video, kad viņš Igaunijā un Latvijā brauca ar "Evo" automašīnu. Pēc redzētā es tēvam teicu, ka nesaprotu, kā viņš spēj braukt tik ātri, bet tad uzvarēju pirmajā ātrumposmā un aizvien nespēju saprast, kas notika," par piedzīvoto Liepājā stāstīja Solbergs.

Otrais aiz Solberga palika Lukjaņuks, kuram pēc šā posma gan būs jāšķiras no 5000 eiro - "krievu raķete" pārbraucienos divreiz krietni pārsniedza atļauto ātrumu. Tāpat viņam būs jāpiedalās ar satiksmes drošību saistītos desmit dienu sabiedriskajos darbos un vēl viena pārkāpuma gadījumā tiks atņemti Liepājā izcīnītie punkti.

Pēc aizvadītiem trim ERČ posmiem kopvērtējuma līderis ir Lukašs Habajs no Polijas ar 71 punktu, no viņa par punkta tiesu atpaliek brits Kriss Ingrams, bet Lukjaņuks ir trešais ar 44 punktiem. Savukārt Solbergs un spānis Hosē Marija Lopezs startējuši tikai vienā ERČ posmā, pēc kura ceturtais ar 39 ir Solbergs, bet piektais ar 35 ierindojas Lopezs.

Eiropas rallija čempionāta trešā posma ieskaites klasēs tika pieteiktas 52 ekipāžas - no tām 21 bija jaudīgākās specifikācijas pilnpiedziņas R5 klases automobiļi. Šīm ekipāžām pievienojās vēl 59 Latvijas rallija čempionāta dalībnieki, palielinot kopējo rallija sporta auto skaitu līdz 111.

Šī ERČ posma maršruts veda no Talsiem līdz Liepājai, ļaujot Eiropas ātrākajām ekipāžām izbaudīt Latvijas rallija burvību, un rallija apmeklētājiem izbaudīt FIA ERC dalībnieku cīņas par ātrākā godu labākajos skatpunktos. Rallijs "Liepāja" apvieno Kurzemes reģiona labākos ātrumposmus - tā saucamo Latvijas rallija "zelta fondu".

Iepriekšējos trīs gadus rallija "Liepāja" sacensības tika aizvadītas rudenī, bet nu tas notika maijā.

Eiropas rallija čempionāta posmu Liepāja uzņem kopš 2013.gada.

Šogad ERČ posmi notika jau Portugālē un Spānijā, bet kopumā šosezon kalendārā ir astoņi etapi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu