Izdota pastmarka ar Latvijā būvēto ugunsdzēsēju automobili Ford-Vairogs V8

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Pasts izdevis trešo pastmarku sērijā Latvijas autobūves vēsture – Motormuzeja unikālie eksponāti, un uz tās redzams Rīgas automobiļu fabrikas Ford-Vairogs 1938.gadā izgatavotais ugunsdzēsēju automobilis Ford-Vairogs V8 (81C).

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir € 1,39, un tā atbilst ierakstītas B klases vēstules nosūtīšanas izmaksām Latvijas teritorijā. Kopējā pastmarku tirāža sasniedz 100 000 eksemplāru, un līdz ar pastmarku izdota arī īpaša aploksne 1000 eksemplāros. Jauno filatēlijas izdevumu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva, TVNET informēja Latvijas Pastā.

Foto: Publicitātes foto

1938.gadā izgatavotais ugunsdzēsēju automobilis ir vienīgais līdz mūsdienām labā stāvoklī un pilnā komplektācijā saglabājies Ford-Vairogs kravas automobilis un ir unikāls Latvijas tehnikas vēstures piemineklis ar lielu kultūrvēsturisku vērtību. Līdz 20.gadsimta 60.gadu vidum tas kalpoja Jelgavas ugunsdzēsējiem, savukārt šobrīd tā īpašnieks ir Latvijas Antīko automobiļu kluba biedrs un senās tehnikas restaurators Leons Kesmins. Pašlaik automobilis apskatāms Jelgavas Ugunsdzēsības muzejā.

Latvijas Pasta jaunākais filatēlijas izdevums ir trešā pastmarka sērijā Latvijas autobūves vēsture – Motormuzeja unikālie eksponāti. Pirmā šās sērijas pastmarka izdota 2017.gadā un veltīta muzeja unikālajam eksponātam – automašīnai Krastin, savukārt uz 2018.gada pastmarkas attēlots 1939.gadā izgatavotais automobilis Ford-Vairogs V8.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 7.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu