Vieglatlētikas sacensības "Rīgas kausi" nākamgad plāno atgriezties galvaspilsētā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vieglatlētikas sacensību "Rīgas kausi" kauss.
Vieglatlētikas sacensību "Rīgas kausi" kauss. Foto: Paula Čurkste/LETA

Tradicionālās vieglatlētikas sacensības "Rīgas kausi" nākamgad atgriezīsies Latvijas galvaspilsētā, otrdien pasākumam veltītajā preses konferencē pauda Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs.

"Rīgas kausi" ietvaros 4.jūnijā Ogrē tiks aizvadītas sacensības septiņās disciplīnās sievietēm - 100, 200, 400, 800 metru skrējienā, augstlēkšanā, šķēpa mešanā, tāllēkšanā un vīriešiem tikpat disciplīnās attiecīgi - 100, 200, 400, 800 metru skrējienā, 3000 metru šķēršļu skrējienā, šķēpa mešanā un trīssoļlēkšanā.

Tradicionālās vieglatlētikas sacensības "Rīgas kausi" šogad norisināsies Ogrē, jo atjaunotā Daugavas stadiona skrejceļš ir pārāk ciets.

Pērn "Rīgas kausi" atgriezās par savām mājām sauktajā Daugavas stadionā, kas piedzīvojis rekonstrukciju. Jau tobrīd daļa no vieglatlētikas sabiedrības neslēpa, ka gaida skrejceļa nomainīšanu, jo esošais ir pārāk ciets. Tieši šī iemesla dēļ šogad sacensības 4.jūnijā notiks Ogrē, nevis Daugavas stadionā.

Burovs un Latvijas vieglatlētikas prezidents Arnis Lagzdiņš preses konferencē izteicās, ka "Rīgas kausi" sacensības nākamgad atgriezīsies galvaspilsētā.

"Nākamgad sacensības atkal notiks Rīgā, taču to pārcelšana uz Ogri nav mainījusi piešķirto budžetu un papildu līdzekļi nebūs nepieciešami," teica Burovs.

No Latvijas vadošajiem sportistiem piedalīsies skrējēji Sindija Bukša, Jānis Miezītis, Jānis Leitis, šķēpmetēji Anete Kociņa, Rolands Štrobinders un Gatis Čakšs.

"Aizvadīju divas treniņnometnes Portugālē un sacensībām esmu gatava. "Rīgas kausi" būs pirmais lielais starts šajā sezonā un ir neliels satraukums. Ogres stadions gan nav mana mīļākā vieta un konkurence šogad ir laba, bet es ceru uz labiem rezultātiem," preses konferencē izteicās skrējēja Bukša, kura pērn izcīnīja uzvaru un sasniedza Latvijas rekordu 100 metru distancē.

"Šādas sacensības ir labs atspēriena punkts latviešu atlētiem gaidāmajai sezonai. Mans mērķis ir izpildīt normatīvu un kvalificēties pasaules čempionātam Dohā," uzsvēra Leitis.

Dalībnieku sarakstu papildinās arī vieglatlēti no ārvalstīm, kuri ieguvuši ievērojamu atzinību arī pasaulē. 400 metru skrējienā piedalīs pasaules čempions telpās 4x400 stafetes disciplīnā polis Karols Zalevskis un viņa tautiete, 2018.gada Eiropas čempione un 2017.gada pasaules čempionāta bronzas ieguvēja 4x400 metru stafetē Malgožata Holuba-Kovalika.

Vairums dalībnieku sacensībās būs pašmāju sportisti, bet piedalīsies arī atlēti no tādām valstīm kā Brazīlija, Bahamu salas, Zambija, Gana, Kipra, Turcija, ASV, Vācija, Nīderlande, Zviedrija, Lielbritānija, Čehija, Lietuva, Igaunija un Baltkrievija. Kopumā "Rīgas kausi" sacensībās varētu piedalīties ap 127 dalībniekiem.

Pirmo reizi "Rīgas kausi" tika izcīnīti 1962.gadā. Katru gadu vidēji sacensībās piedalās no 130 līdz 150 sportisti. Vislielākais skaits tika sasniegts 2006.gadā, kad dalībnieku skaits sasniedza 162 sportistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu