Atraktīvie Baldones kaimiņi

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Meklējot draudzīgākos kaimiņus, devāmies apciemot arī kaimiņus no Baldones, kuri pārsteidza ar savu viesmīlību un atraktivitāti. Viņiem patīk kopā radīt svētkus, sagaidīt un pavadīt ar dziesmu, un viņi prot atrast risinājumu jebkurā situācijā, piemēram, lai tikšanās ar SIA “Husqvarna Latvija” pārstāvjiem noritētu pilnā sastāvā, viņi trūkstošo biedru iesaistīja sarunā ar videozvana palīdzību!

Kaimiņi bija sagatavojuši arī pasaku par sevi. Tā atklāja, ka kaimiņu draudzības stāsts aizsākās 2006. gadā, vietā, kas šobrīd pazīstama ar nosaukumu Baldone, toreiz vēl nebija pilsētas, tikai pļavas un meži. Viens pēc otra kaimiņi uzbūvēja mājas, un šobrīd šo kaimiņu pulciņu veido jau 5 ģimenes jeb 24 cilvēki, no kuriem 14 ir bērni.
 

Foto: Publicitātes foto

Aigars stāsta: “Mēs darām trakas lietas! Mums ir cilvēki, kuriem ir idejas, ir cilvēki, kuri uz šīm idejām “paraujās” un ir gatavi tās realizēt, atbalstīt un piedalīties!”

Kaimiņi rīko Traktoru dienas, paši savas Ziemas olimpiskās spēles, Žiguļdienas, talkas, kopīgi svin svētkus un izrāda iniciatīvu oriģinālai vides sakopšanai. Kaimiņi kopīgi iztīrīja mežmalu no brikšņiem un izveidoja savu “Spēka parku”- vietu, kur tētiem ar bērniem kopā vingrot un stiprināt izturību. Turpat tika izveidota sava indiāņu nometne.
 

Foto: Publicitātes foto

Talkās kaimiņi kopj ne tikai savas teritorijas, bet arī sev nepiederošās, lai vide visapkārt būtu sakopta un skaista.

Inga stāsta: “Mums ir privāta iela, tāpēc paši uzlikām savus stabus, kas naktī smuki izgaismo, vasarā iekarinām puķes, ziemā egļu zarus un sniegavīrus, sniegpārsliņas.”

Šīs apkaimes slavenākais objekts ir kaimiņu radītais Fredijs, kas ir zelta vīriņš, kurš sēž uz soliņa un sagaida mājās kaimiņus un uzņem viesus. Kaimiņi novērojuši, ka pat svešinieki fotografējas kopā ar Frediju.

Traktoru dienas, kas aizsākās kā kopīga kaimiņu aktivitāte, ir kļuvušas par lielu pasākumu, kas tiek dēvēts par “Sienāzi”. Kaimiņi Aigars un Dzintars domājuši, ko iesākt, ja visiem ir traktori? Tika izdomātas dažādas aktivitātes, ko darīt ar traktoriem, kā, piemēram, dragreiss, kopīgs starts, parāde, kurā nepieciešams izrādīt dekorācijas. Nākamajā gadā pasākumā jau bija skatītāji, un pagājušajā gadā jau bija dalībnieki arī no Līgatnes, Rīgas, Bauskas, un kopā piedalījās 20 traktori! Arī šogad šis pasākums notiks!
 

Foto: Publicitātes foto

Ziemas olimpiskās spēles kaimiņi rīko uz sava Zeltkalnu kalna. Kaimiņš Dzintars ir uztaisījis speciālu blieti, kuru kaimiņi sien klāt vai nu mašīnai, vai arī kvadriciklam, un braukā pa kalnu. Kāds ar hronometru uzņem laiku. Brauc gan pieaugušie, gan bērni, notiek arī finālbraucieni. Šo pasākumu kaimiņiem gribas atkārtot ik gadu!

Aigars stāsta: “Mums bija Žiguļdienas pasākums tikai tāpēc, ka vienā mājā ir pirmais žigulis, otrā mājā ir divi sestie žiguļi, kurus mēs mēģinām restaurēt un uzlabot pilnā krāšņumā. Bija mums brīvs zemes gabaliņš, izdzinām mašīnas, attaisījām bagāžniekus, bija ēdieni, viss bija tā laika stilā (Padomju laika). Pat Žoržs Siksna dziedāja!”

Viena kaimiņu ģimene lepojas ar savu vīnogu audzētavu. Kaimiņi darina savu vīnu, un ziemā notiek kopīgas degustācijas.
 

Baldones kaimiņi dalās ar darbarīkiem un cenšas no rītiem nemodināt pārējos kaimiņus, tāpēc akumulatoru tehnika būtu ļoti vērtīga, lai darbi noritētu klusi.

Kaimiņienei Ingai ļoti patīk darboties dārzā, bet ar benzīnu darbināmo tehniku ir grūti iedarbināt, tāpēc lielisks palīgs būtu akumulatoru produkti.

Baldones kaimiņi novēl: “Lai visiem būtu tikpat forši kaimiņi kā mums!”

Seko līdzi kampaņai šeit un no 4. jūnija balso par kaimiņiem, kuriem, Tavuprāt, būtu jāuzvar šajā konkursā!

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu