Ušakovs: "Saskaņa" un GKR arī turpmāk spēs vadīt Rīgu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamentā ievēlētais, no Rīgas mēra amata atstādinātais domes deputāts Nils Ušakovs
Eiropas Parlamentā ievēlētais, no Rīgas mēra amata atstādinātais domes deputāts Nils Ušakovs Foto: Reuters/ScanPix

Partiju "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un "Saskaņa" komanda arī turpmāk spēs vadīt pilsētu, lai īstenotu rīdziniekiem dotos solījumus, šādu viedokli pauda Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētais atstādinātais Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

"Saskaņas" līderis pauda viedokli, ka GKR vēlme pilsētas mēra krēslā redzēt savu biedru nevar tikt interpretēta kā ultimāts. "Mēs vēlēšanās startējām kā viena komanda un arī tagad, EP vēlēšanās, bijām kopā. Šajā komandā mēs izdarīsim labāko izvēli, neskatoties uz to, vai mēra amata kandidāts būs no GKR vai "Saskaņas"," sacīja Ušakovs.

Ušakovs piebilda, ka, neraugoties uz ievēlēšanu EP, viņš vienalga iesaistīsies Rīgas domes darbā, jo pašvaldībā vairākumu deputātu veido "Saskaņas" biedri, un viņš ir partijas priekšsēdētājs.

Ušakovs par Rīgas mēru strādāja trīs sasaukumos - no 2009.gada līdz šī gada aprīlim, kad viņu no amata atstādināja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Kā ziņots, GKR ir paziņojusi, ka Rīgas mēra amatam virzīs savas partijas kandidātu un partijas "Saskaņa" iespējamo kandidātu atbalstīt neplāno.

Neoficiālā informācija liecina, ka gadījumā, ja mēra krēslu ieņems GKR biedrs, abi vicemēru amati tiks atvēlēti "Saskaņai".

Ja gadījumā "Saskaņa" un GKR par vienu mēra kandidātu nevienosies, deputāts Oļegs Burovs (GKR) turpinās pildīt priekšsēdētāja amata pienākumus. Likums "Par pašvaldībām" paredz, ka, ja domē divu mēnešu laikā netiek ievēlēts jauns priekšsēdētājs, Saeima ir tiesīga domi atlaist.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu