Edmontonas "Oilers" par jauno treneri nolīgusi pieredzes bagāto Tipetu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Edmontonas "Oilrs" galveno treneri kļuvis pieredzes bagātais Deivs Tipets, vēsta TSN.

Kā informē medijs, otrdien sasaukta preses konference, kurā 57 gadus vecais kanādietis oficiāli tiks prezentēts kā "Oilers" stūrmanis.

Tipeta nolīgšana ir jaunā "Oilers" ģenerālmenedžera Kena Holanda pirmais nopietnais solis. Viņš šajā amatā stājās viens šomēnes.

Šomēnes arī kļuva skaidrs, ka "Oilers" neturpinās sadarbību ar slaveno treneri Kenu Hičkoku, kurš pie komandas stūres stājās novembrī, amatā nomainot Todu Maklelanu. Edmontonas vienība tobrīd ieņēma 12.vietu Rietumu konferencē, bet sezonas turpinājumā atkāpās vēl par divām pozīcijām un otro gadu pēc kārtas neiekļuva Stenlija kausa izcīņā.

Tikmēr Tipets savas NHL karjeras laikā vadījis Dalasas "Stars" un Fīniksas/Arizonas "Coyotes", ko viņš trenēja no 2009. līdz 2017.gadam. No 14 sezonām speciālista trenētie klubi astoņas reizes iekļuva Stenlija kausā.

Tiesa, ar "Coyotes" komandu Tipets izslēgšanas turnīrā neiekļuva piecas sezonas pēc kārtas, noslēgumā tiekot atbrīvots. Pirms tam 2010.gadā viņš tika nosaukts par līgas labāko treneri.

Savukārt pēdējo sezonu Tipets pavadīja kā topošās Sietlas NHL komandas padomdevējs.

Tipets 2014.gadā bija arī Kanādas izlases galvenais treneris pasaules čempionātā, ar komandu piedzīvojot neveiksmi jau ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu