"Saskaņa" vēl nepauž konkrētu nostāju par Turlā kandidatūru (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

"Saskaņas" deputāti vēl nepauž konkrētu nostāju par Daiņa Turlā (GKR) kandidatūru Rīgas mēra amatam.

"Saskaņas" Rīgas domes frakcijas vadītāja Anna Vladova norādīja, ka šodien plkst.18 notiks frakcijas sēde, kur šis jautājums tiks pārrunāts. Pirms frakcijas sēdes viņa atturējās paust vērtējumu par Turlā kandidatūru.

Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks, kurš arī ir partijas "Saskaņa" frakcijas pārstāvis Rīgas domē, norādīja, ka frakcija vēl apspriedīs Turlā kandidatūru. Baraņņikam esot komandējumā ārvalstīs, "Saskaņas" frakcija jau esot vai nu lēmusi atbalstīt vai arī apspriedusi partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) frakcijas virzīta kandidāta atbalstīšanu - tas gan noticis pirms GKR frakcija bija pieņēmusi lēmumu par konkrēta kandidāta virzīšanu. Vicemērs gan piebilda, ka atrodas ārvalstīs, tāpēc par attiecīgo lēmumu vai apspriešanu informācija būtu jāprecizē pie "Saskaņas" frakcijas pārstāvjiem Rīgā.

Baraņņiks norādīja, ka GKR frakcijas izvēle ir respektējama un ka Turlais ir vērtējams kā politiķis, kurš ir spējīgs un kuram ir pieredze vadīt Rīgas domi. Politiķis norādīja arī uz to, ka Turlajam ir bijusi pieredze ministra amatā.

Pēc sēdes Vladova vairs nebija sazvanāma, bet deputāte Olga Veidiņa (S) aģentūrai LETA apstiprināja, ka "Saskaņas" Rīgas domes frakcijas sēde ir beigusies, bet komentārus par pieņemtajiem lēmumiem atteicās sniegt. Savukārt Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītājs Aleksejs Rosļikovs (S) sacīja, ka vēl turpinoties neformālas sarunas.

Kā ziņots, GKR Rīgas domes frakcija galvaspilsētas mēra amatam lēmusi virzīt deputātu Turlo, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Patlaban Turlais ir Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas komitejas vadītājs.

GKR jau aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka Rīgas mēra amatam piedāvās kādu no savas partijas pārstāvjiem, jo partija "ir gatava uzņemties iniciatīvu vadīt pilsētu līdz 2021.gada pašvaldību vēlēšanām".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu