Tonija Blēra preses sekretārs izslēgts no Leiboristu partijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alisters Kempbels
Alisters Kempbels Foto: Dominic Lipinski/AP

No Lielbritānijas Leiboristu partijas otrdien izslēgts ekspremjera Tonija Blēra preses sekretārs un viens no redzamākajiem "Brexit" pretinieku kampaņas aktīvistiem Alisters Kempbels, partijai šādi reaģējot uz Kempbela paziņojumu, ka viņš Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās balsojis par liberāldemokrātiem.

Kempbels atzina, ka balsojis par liberāldemokrātiem, šādi "cenšoties pārliecināt leiboristus darīt to, kas ir pareizi", un aicināt rīkot vēl vienu "Brexit" referendumu, piebilstot, ka ir "noskumis un vīlies" par izslēgšanu no partijas.

"Juristi, kuriem ir pieredze šajā laukā, ieteikuši, ka man ir pamats apstrīdēt izslēgšanu, un tā es rīkošos. Es esmu un vienmēr būšu leiborists," paziņojumā apliecināja Kempbels.

Kā norādīja strīdīgu reputāciju iemantojušas Blēra padomnieks, "ir bijuši daudzi precedenti, kad biedri balso par citām partijām/nostājām" un joprojām ir partijā, ieskaitot pašreizējo līderi Džeremiju Korbinu.

Kempbels uzsvēra, ka pašreizējā kategoriskā nostāja pret viņu stipri atšķirtas no agrākās izturēšanos pret leiboristiem ar atšķirīgiem uzskatiem, arī pret Korbinu Blēra vadības gados.

Kempbels bija Blēra vecākais preses sekretārs un nopietni iesaistījās Lielbritānijas Irākas kara politikas izstrādē.

Viņš atgriezās politiskajā arēnā pēc Lielbritānijas 2016. gada lēmuma izstāties no Eiropas Savienības (ES) un ir kļuvis par vienu no redzamākajiem cilvēkiem kampaņā par vēl viena referenduma sarīkošanu.

Leiboristu līderis Korbins, kurš izsenis bijis eiroskeptiķis, pakļauts pieaugošam spiedienam no partijas biedru un likumdevēju puses par vēl viena "Brexit" referenduma sarīkošanu, tomēr līdz šim Korbins spiedienam nav pakļāvies.

Leiboristu neskaidrās "Brexit" nostājas dēļ partija cieta smagu sakāvi EP vēlēšanās, zaudējot pusi no līdzšinējām 20 vietām un ierindojoties trešajā vietā aiz nule kā izveidotās "Brexit" partijas un liberāldemokrātiem, kas ieņēmuši stingru nostāju pret valsts izstāšanos no ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu