Sevastova aizvadīs "French Open" otrās kārtas maču

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova trešdien aizvadīs Francijas atklātā čempionāta ("French Open") otrās kārtas maču, tiekoties ar Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu.

Abas sportistes dueli uz septītā korta sāks ap plkst.14. pēc Latvijas laika.

Sevastova pasaules rangā ieņem 12.vietu un šajā turnīrā izlikta ar šo pašu numuru, kamēr Minella ir planētas 100.numurs.

Trešajā kārtā šī dueļa uzvarētāja tiksies ar sacensību 20.numuru Elisi Mertensu no Beļģijas vai francūzieti Diānu Parī (WTA 457.).

Pirms tam pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja Taizemes pārstāvi Luksiku Kumhumu, kura ir pasaules 107.raketi. Par otrās kārtas sasniegšanu viņa nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Tikmēr Minella pirmajā kārtā ar 6-4, 6-2 uzveica krievieti Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 44.), kura ir Sevastovas dubultspēļu partnere.

Sevastova un Minella savā starpā tikušās vienu reizi, bet tas notika sen - 2009.gadā Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) turnīrā Tenerifē, kad panākumu guva Latvijas sportiste.

Latvijas pirmā rakete šosezon 24 spēlēs izcīnījusi 12 uzvaras, tomēr ar augstiem sasniegumiem viņa nav izcēlusies, lai gan sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņa tika līdz ceturtajai kārtai.

Tikmēr 33 gadus vecā Minella šosezon bez WTA tūres piedalījusies arī ITF līmeņa turnīros. Pasaules tūrē viņa pamatturnīros šosezon guvusi tikai trīs uzvaras un cietusi sešus zaudējumus.

Luksemburgas tenisistes rekords pasaules rangā ir 66.vieta, ko viņa sasniedza 2012.gadā, bet karjeras laikā viņa pie WTA raudzes tituliem tā arī nav tikusi. Šogad pirmo reizi viņa Francijas atklātajā čempionātā sasniegusi otro kārtu.

Vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, bet sieviešu turnīrā tāds pats liktenis piemeklēja Aļonu Ostapenko.

Ostapenko gan šodien gaida pirmās kārtas mačs dubultspēlēs - kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenko viņa ap plkst.13.30 duelēsies ar rumānietēm Irinu Begu un Mihaelu Buzarnesku.

Arī Sevastova startēs dubultspēlēs, kur ar savu ierasto partneri Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas pirmajā kārtā mēros spēkus ar krievietēm Jekaterinu Aleksandrovu un Veru Zvonarjovu.

Francijas atklātā čempionāta pamatsacensības ilgs līdz 9.jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu