"Chelsea" un "Arsenal" cīnīsies par UEFA Eiropas līgas trofeju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Chelsea" un "Arsenal" futbolistu duelis
"Chelsea" un "Arsenal" futbolistu duelis Foto: AFP/SCANPIX

Anglijas galvaspilsētas Londonas futbola klubi "Chelsea" un "Arsenal" trešdien Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku aizvadīs cīņu par UEFA Eiropas līgas trofeju.

Abu komandu duelis Baku sāksies plkst.22 pēc Latvijas laika. To tiešraidē pārraidīs televīzijas kanāls "TVPlay Sports".

Šīs spēles uzvarētāja iegūs tiesības startēt nākamās sezonas UEFA Čempionu līgas turnīrā, lai gan "Chelsea" šādu iespēju nodrošinājusi jau pēc Anglijas premjerlīgas sezonas, kur tā bija trešā. Līdz ar to uz dalību kontinenta prestižākajā klubu turnīrā var cerēt "Arsenal", kas vietējā čempionātā bija piektā un tika pie UEFA Eiropas līgas ceļazīmes.

"Chelsea" par UEFA Eiropas līgas čempioni kļuvusi 2013.gadā - vien gadu pēc triumfa UEFA Čempionu līgā, kamēr "Arsenal" šo trofeju nav ieguvusi vēl ne reizi.

Šī gada UEFA Eiropas līgas fināls notiks Baku pilsētas Olimpiskajā stadionā, kas spēj uzņemt 68 700 līdzjutēju, turklāt tas uzņems trīs mačus arī 2020.gada Eiropas čempionātā. Stadions savas durvis vēra 2015.gadā.

Šī ir pirmā reize, kad kāds no UEFA turnīru tituliem tiek izcīnīts Azerbaidžānā. Pēc vietējā laika šodienas spēle sāksies vien plkst.23, turklāt "pendeļu" gadījumā cīņa var ievilkties pat līdz plkst.2.

Ja stadions šovakar būs piepildīts, tiks uzstādīts turnīra fināla apmeklētības rekords, jo 1999.gadā Maskavā izšķirošo cīņu starp Itālijas klubu "Parma" un Marseļas "Olympique" klātienē noraudzījās 62 000 cilvēku.

Tiesa, izšķirošā mača norises vieta izraisīja plašas diskusijas, jo abu klubu līdzjutējiem ir problemātiski nokļūt Azerbaidžānā, turklāt tas arī nav no lētākajiem priekiem.

Turklāt politisku iemeslu dēļ "Arsenal" komandas sastāvā šodien nespēlēs pazīstamais armēņu pussargs Henrihs Mhitarjans. Viņš nav devies uz Baku, jo Kalnu Karabahas konflikta dēļ Armēnijas pilsoņiem liegts ieceļot Azerbaidžānā, lai gan iepriekš ir bijuši izņēmumi attiecībā uz profesionāliem sportistiem. Arī šoreiz valdība bija gatava veikt izņēmumu, tomēr futbolists no šādas iespējas atteicās.

Tikmēr "Chelsea" sastāvā šajā mačā varētu nepiedalīties viens no komandas līderiem, pussargs Ngolo Kantē, kurš iedzīvojies ceļgala savainojumā.

Abas komandas Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) rīkotajās sacensībās savā starpā vienīgo reizi ir tikušās 2004.gadā UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, kad divu maču summā ar 3:2 uzvarēja "Chelsea".

Savukārt šosezon Anglijas premjerlīgā divos savstarpējos mačos vienības dalīja uzvaras uz pusēm.

Šodien arī būs pirmā reize UEFA Eiropas līgas vēsturē, kad kādā no spēlēm tiks izmantota video atkārtojuma sistēma (VAR).

Zīmīgi, ka arī UEFA Čempionu līgā būs divu Anglijas klubu savstarpējs duelis - "Liverpool" spēkosies pret Totenhemas "Hotspur".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu