Kā universālveikalā notērēt £16 miljonus?

Azerbaidžāņu baņķiera sievas iepirkšanās paradumi
TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušogad par Lielbritānijas "neizskaidrojamās bagātības ordera" pirmo upuri kļuva Zamira Hadžijeva, 55 gadus veca azerbaidžāņu baņķiera sieva, kura universālveikalā "Harrods" Londonā bija pamanījusies notērēt 16 miljonus sterliņu mārciņu (18 miljonus eiro). Tagad tiesas dokumenti ļauj ieskatīties, kādi bija Hadžijevas pirkumi.

Hadžijeva iztērēja vairākus miljonus mārciņu, iegādājoties slavenu dizaineru zīmolu apģērbu, rotaslietas un smaržas. Universālveikala rotaļlietu nodaļā viņa atstāja ap vienu miljonu mārciņu, bet beļģu šokolādes veikalā "Godiva" vienā piegājienā iztērēja 30 000 mārciņu.

Hadžijevas rekords par vislielāko iztērēto naudas summu vienā dienā - 600 000 mārciņu.

Hadžijeva par četriem miljoniem mārciņu iegādājās rotaslietas lepnajā juvelierveikalā "Boucheron".

Vēl no 1,75 miljoniem mārciņu viņa šķīrās juvelierveikalā "Cartier". Vēlāk britu varasiestādes izmeklēšanas ietvaros Hadžijevai konfiscēja 1,1 miljonu mārciņu vērtu "Cartier" briljantu gredzenu.

"Harrods" parfimērijas nodaļā Hadžijeva šķīrās no ceturtdaļmiljona mārciņu. Viņas pirkumi no zīmoliem "Dennis Basso", "Celine", "Fendi" un "Christian Dior" pārsniedza 100 000 mārciņu vienā reizē.

Iepriekš atklātībā nonākusi informācija par konkrētiem prikumiem, kas izmeklēšanas ietvaros tika konfiscēti. To vidū bija jau pieminētais "Cartier" gredzens, kā arī vēl 49 dārglietas, kuru vērtība pārsniedz 400 000 mārciņu.

Pirkumi tika izdarīti laikā no 2006. līdz 2016. gadam.

Hadžijeva ir precējusies ar bijušo Azerbaidžānas valsts bankas darboni, kurš dzimtenē izcieš 15 gadu cietumsodu par līdzekļu piesavināšanos.

Hadžijeva, kura dzīvo 15 miljonus mārciņu (17,2 miljonu eiro) vērtā mājā netālu no universālveikala, ir pirmā persona, pret kuru Lielbritānija vērsusi jaunā tipa aresta orderi. Hadžijevai nāksies britu varasiestādēm izskaidrot, kādā veidā viņa tikusi pie savas turības.

Taču izmeklētāju uzmanību lielākoties piesaistījuši nevis tēriņi universālveikalā, bet gan apmēram simt metru attālumā no tirdzniecības centra esošā māja, kas iegādāta par 15 miljoniem mārciņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu