Mākslas muzejs aicina uz nodarbībām bērniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Mākslas muzejs aicina uz nodarbībām bērniem
Mākslas muzejs aicina uz nodarbībām bērniem Foto: Agnese Tauriņa

Nedēļas nogalē Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notiks vairākas radošās darbnīcas ģimenēm un bērniem. Ceturtdien, 30. maijā, plkst. 17.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja bibliotēkā notiks nodarbība bērniem “Mazie mākslas pētnieki: palaidnieki uz papīra un sienas”, piektdien, 31. maijā, plkst. 17.30 Purvīša balvas 2019 kandidātu darbu izstādē aicinām uz nodarbību “Mazais Purvītis”, bet svētdien, 2. jūnijā, plkst. 12.00 izstādes “Emīlam Melderim – 130” noslēgumā notiks radošā darbnīca ģimenēm kopā ar mākslinieku Aigaru Bikši “Revolucionārā truša pēdās”.

Mazie mākslas pētnieki

“Mazie mākslas pētnieki” ir nodarbību cikls mākslas vēstures iepazīšanai muzeja simts gadus senajā grāmatu krātuvē, sēžot pie vēsturiskā, lielā bibliotēkas galda.

Mazie mākslas pētnieki katru nodarbību dodas aizraujošā ceļojumā mākslas pasaulē. Muzeja bibliotēkā, pētot mākslas vēstures grāmatas, bērni attīstīs uzmanību un skatīšanās prasmi, uzzinās, kas ir attēls un grāmata – kā tos lietot un saprast. Uzmanīgi ieskatoties attēlos, būs iespējams atklāt, kā māksla veidojusies, kā dzīvojuši un strādājuši mākslinieki dažādos laikmetos un pasaules vietās.

Nodarbībā 30. maijā plkst. 17.00 nodarbībā “Palaidnieki uz papīra un sienas” uzmanība tiks pievērsta latviešu “supergrafiķiem” un noslēpumainajam ielu māksliniekam Benksijam. Meklēsim līdzības un atšķirības viņu darbos.

Nodarbības piemērotas bērniem no 4 līdz 6 gadu vecumam.

Norises vieta: Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenā ēka / Jaņa Rozentāla laukums 1, Rīga, Bibliotēka (2. stāvā). Dalības maksa - 2 eur. Pieaugušais, kurš pavada bērnu, nodarbībā nepiedalās. Maksimālais dalībnieku skaits – 12 bērni.

Mazais Purvītis – eksperiments Nr.4

Nodarbība piedāvās iepazīt tuvāk laikmetīgās mākslas dažādos veidus un formas, meklējot un saskatot līdzības un atšķirības ideju realizācijā. Cikla gaitā pievēršanās glezniecībai, grafikai, instalācijai un foto- un videomākslai. Praktiskā darbošanās veicinās izpratni par katra mākslas darba vēstījumu un tā vērtējumu sabiedrības un pasaules aktualitāšu kontekstā. 

Šajā nodarbībā 31. maijā plkst. 17.30, iedvesmojoties no Purvīša balvas 2019 kandidātu darbu izstādē aplūkojamās tekstu grupas “Orbīta” ekspozīcijas “No kā rodas dzeja?”, bērni mēģinās ietērpt dzeju vizuālā valodā. Veidosim scenogrāfiju nelielā kastē, kuru pārvērtīsim par savu izstāžu zāli. Izmantosim visdažādākos materiālus, iekļaujot arī dzejas rindas, tās radoši pārveidojot.

Nodarbības piemērotas bērniem no 7 līdz 11 gadu vecumam.

Revolucionārā truša pēdās

2. jūnijā, plkst. 12.00 izstādes “Tēlniekam Emīlam Melderim – 130” noslēgumā Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina uz darbnīcu vecvecākiem un mazbērniem, kuru vadīs mākslinieks Aigars Bikše. Emīls Melderis ir viens no profesionālās tēlniecības pamatlicējiem, kuram liela nozīme bijusi arī nākamo tēlnieku paaudžu skološanā.

Emīls Melderis (1889–1979)
Emīls Melderis (1889–1979) Foto: Gunārs Janaitis

Radošajā darbnīcā "Revolucionārā truša pēdās" Aigars Bikše aicinās satikties un sadarboties divas dažādas paaudzes – vecvecākus un mazbērnus, lai kopīgi radītu vienotu mākslas darbu. Emīls Melderis savos darbos daudz iedvesmojies no apkārtējās vides, tāpēc arī darbnīcā būs iespēja iejusties tēlnieka lomā un veidot dzīvu modeli no dabas. Kas būs šis noslēpumainais modelis?

Mērķauditorija - ģimenes, īpaši vecvecāki ar mazbērniem. Cena 2,50 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu