GKR biedram ieņemot mēra amatu, partija atteiksies no vicemēru posteņiem (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Burovs.
Oļegs Burovs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) kandidāts kļūs par Rīgas domes priekšsēdētāju, partija atteiksies no vicemēru amatiem, apstiprināja pašreizējais priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs, vicemērs Oļegs Burovs (GKR).

Viņš norādīja, ka būtu gatavs uzņemties pildīt mēra pienākumus, ja saņemtu šādu nomināciju no frakcijas biedriem, tomēr pagaidām tas noticis nav. "Ja par mēru kļūs Dainis Turlais, es nolikšu savas pilnvaras un turpināšu strādāt kā Pilsētas īpašumu komitejas vadītājs," sacīja Burovs.

Arī cits GKR biedrs vicemēra amatam, visticamāk, virzīts netiks, kas nozīmē, ka abus vicemēru krēslus varētu ieņemt "Saskaņas" biedri.

Kā ziņots, GKR Rīgas domes frakcija paziņojusi, ka neatbalstīs "Saskaņas" virzītu kandidātu Rīgas mēra amatam.

GKR frakcija otrdien nolēma izvirzīt šim amatam deputātu Turlo, tomēr valdes sēdē par šo ierosinājumu vēl neizdevās vienoties, jo daļa biedru mēra amatam vēlējās virzīt pašreizējo domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Burovu, uzsverot viņa pienesumu domes darbā un spēju "uzņemties atbildību pilsētai grūtos laikos".

Šodien plkst.10.30 turpināsies GKR valdes sēde, kurā iecerēts vienoties par partijas kandidātu Rīgas domes priekšsēdētāja amatam.

"Saskaņas" deputāti vēl nav pauduši konkrētu nostāju par Turlā iespējamu kandidatūru Rīgas mēra amatam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu