"Saskaņas" vairākums balsos par Šmitu (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Urbanovičs
Jānis Urbanovičs Foto: Edijs Pālens/LETA

"Saskaņas" frakcijas balsojums par Valsts prezidenta amata kandidātiem nebūs monolīts, taču frakcijas vairākums atbalstīs vienu kandidātu, aģentūrai LETA sacīja "Saskaņas" frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Urbanovičs gan nevēlējās komentēt, kurš būs šis kandidāts, kurš gūs lielāko "Saskaņas" atbalstu.

"Saskaņas" deputāts Vjačeslavs Dombrovskis debatēs Saeimas sēdē pauda, ka Latvijas prezidentam jābūt tādiem, kas ciena citus, spēj pieņemt atšķirīgus lēmumus, saliedē sabiedrību uz kopīgu vērtību pamata, bet kultūru daudzveidību uzskata par valsts bagātību. "Saskaņa" arī atdos savas balsis tam kandidātam, kas visvairāk atbilst šiem kritērijiem.

Dombrovskis arī piebilda, ka nevienam ievēlētājam prezidentam koalīcija netraucēs "pietuvoties zemei un tautai". Tas likšot vilties koalīcijai, tomēr palīdzēs kļūt tuvāk tautai, norādīja politiķis.

Tikmēr daļa "Saskaņas" Valsts prezidenta amatā atbalstīs partijas "KPV LV" deputātu Didzi Šmitu, Latvijas Televīzijai īsi pirms parlamenta sēdes pastāstīja "Saskaņas" deputāts Andrejs Klementjevs.

Atsevišķi politiķi neoficiāli norādīja, ka parlamentārieti Šmitu varētu atbalstīt "Saskaņas" vairākums.

Kā ziņots, uz Valsts prezidenta amatu kopumā pretendē trīs cilvēki. Koalīcijas deputāti pieteikuši Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūru, Zaļo un zemnieku savienība prezidenta amatam izvirzījusi tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru, bet daži "KPV LV" iekšējās opozīcijas deputāti - parlamentārieti Šmitu.

Valsts prezidenta ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss. Šoreiz pēc izmaiņām Satversmē Valsts prezidents tiks ievēlēts atklātā balsojumā.

Koalīcijas politiķi ir pārliecināti, ka Levits tiks ievēlēts Valsts prezidenta amatā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu