Izrakta auglības un vīna dieva Dionīsa marmora galva (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Arheologi Romā atraduši milzīgu, Romas impērijas laikā darinātu marmora galvu. Eksperti uzskata, ka marmorā cirstie vaibsti pieder grieķu auglības un vīnkopības dievam Dionīsam (romiešiem Bakhs).

Baltā marmora biste, kas pagājušajā nedēļā tika atrasta pašā Romas centrā, ir aptuveni 2000 gadu sena. Viduslaikos tā tika izmantota kā daļa no sienas, bet arheologi saka, ka tā ir lieliskā stāvoklī, vēsta izdevums "The Local".

Galva ar tukšajiem acu dobumiem, kurus, iespējams, reiz aizņēma stikla acis vai dārgakmeņi, iespējams, ir pilnas statujas daļa.

“Arheologi atraka viduslaiku sienu, kad pamanīja zemē vīdam baltu marmora galvu. Tā bija iebūvēta sienā un kalpoja kā vienkāršs būvmateriāls. Viduslaikos tā rīkojās bieži. Sejas vaibsti ir smalki vēlīgi, jauneklīgi un sievišķīgi. Tas viss liek mums domāt, ka tā ir Dionīsa statujas galva,” rakstīts Kolizeja arheoloģiskā parka oficiālajā paziņojumā.

Kad galva būs notīrīta, to izstādīs publiskai apskatei.

“Roma mūs turpina pārsteigt katru dienu. Šī statujas galva ir apbrīnojami labā stāvoklī. Tas ir brīnums,” atklājumu komentēja Itālijas mēre Virdžīnija Ragi.

Dionīss bija Zeva un mirstīgās, Tēbu valdnieka meitas Semeles dēls. Viņš bija auglības un vīnkopības dievs, kurš mīlēja izpriecas un baudas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu