Meiers par kolēģa Možeiko nāvi: "Pārmetu sev, ka esmu palaidis garām, kā cilvēks ir juties"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Februāra izskaņā 40 gadu vecumā pēc ilgas depresijas mūžībā devās Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Andrejs Možeiko. Par viņa nāvi pārdzīvo daudzi, tai skaitā viņa kursabiedrs un Valmieras Drāmas teātra aktieris Mārtiņš Meiers, kurš izdevumam "Ieva" atklājis savas sajūtas par notikušo.

Meiers, kurš ir režisores Indras Rogas iestudējuma "Hamlets" galvenās lomas atveidotājs, izdevumam skaidro, ka šis gads viņam bijis Hamleta zīmē arī tāpēc, ka bijis jādomā par nāvi. "No dzīves aizgāja mans kursabiedrs – Krievu teātra aktieris Andrejs Možeiko. Viņš pats izvēlējās aiziet... Mēs nebijām tik tuvi, lai zinātu, kas ar otru notiek, bet tas, ka esam mācījušies vienā kursā, rada sajūtu, it kā būtu bijuši vienā frontē.

Pārmetu sev, ka esmu palaidis garām, kā cilvēks ir juties. Neviens nav neaizsniedzams, lai nevarētu piezvanīt.

Es nezināju, ka Andrejam ir tik smaga depresija. Bet citi to bieži nezina, jo cilvēks cīnās ar sevi viens," izdevumam savās sajūtās dalās Meiers. 

Uz jautājumu, vai Mārtiņam pašam ir nepieciešams ar kādu izrunāties, kad viņam klājas smagi, viņš izdevumam "Ieva" atbild, ka bieži mēdz sarunāties pats ar sevi. "Ļoti daudz kas paliek manī. Es esmu pilnīgs vientuļnieks un attiecības ar sevi kārtoju vienatnē. Es sarunājos pats ar sevi, un vienatne, kad ir smagi, man ir pats labākais. (..)  Tas, ko es dzirdu sevi domās sakām, man iegūst nopietnāku nokrāsu nekā tad, ja to kādam pasaku."

Možeiko Rīgas Krievu teātra trupā tika uzņemts 2007. gadā, kad absolvēja Latvijas Kultūras akadēmiju, taču sadarbību ar teātri aktieris sāka jau 2005. gadā, kad vēl bija tikai students.

Viņš nospēlējis daudzas lomas dažādos iestudējumos - dramatiskās un muzikālās izrādēs, uz lielās un uz mazās skatuves, bērniem un pieaugušajiem.

Vēl pavisam nesen skatītāji viņu varēja redzēt izrādēs "Ziema", "Tango ar Stroku", "Gandrīzlaime", "Skrandaiņi un augstmaņi" un "Odesa, burvīgā pilsēta...".

Tāpat Možeiko filmējās, piedalījās dažādos teātru projektos, bija Latvijas Teātra darbinieku savienības biedrs.

Ja jūs nomāc depresija, nekavējoties meklējiet palīdzību! Bezmaksas konsultāciju tālrunis 67222922 vai 27722292.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu